Náročnosť Začiatočník

Minestrone

Minestrone je tradičná talianska hustá polievka. Pripravuje sa zo sezónnej zeleniny a častokrát sa do nej pridáva aj ryža alebo cestoviny. Dodnes je to jedno z najobľúbenejších talianskych jedál, ktoré bolo pôvodne súčasťou chudobnej kuchyne „cucina povera“ a podávalo sa…

Granadír s údeným tofu

Granadír alebo granatiersky pochod je veľmi známe jedlo zo slovenskej kuchyne. Na jeho prípravu budete potrebovať iba základné suroviny, ktoré máte určite po ruke. Vyskúšajte túto vegánsku verziu granadíru s údeným tofu a určite si na nej pochutíte. Recept zostavila Maktarinka a…

Čínska panvička s tofu

Tento recept je od Maktarinky na čínsky ladené jedlo. Samozrejme, so surovinami bežne dostupnými na Slovensku. Aj keď ide o zahraničnú kuchyňu, nemusí vás to odradiť. Recept je rýchly a jednoduchý na prípravu. Stačí len orestovať nakrájané suroviny, zaliať zeleninovým vývarom s kukuričným…

Aloo Gobi Matar – karfiol so zemiakmi

Aloo Gobi Matar predstavuje klasické indické jedlo zo zemiakov (aloo), karfiolu (gobi) a hrášku (matar). Aj keď to znie záhadne, ide o jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník a jedlo je hotové za 30 minút. Základ indického jedla tvorí vždy…

Pasta alla Napolitana

Omáčka Napolitana je obzvlášť vhodná na čerstvé cestoviny, ale aj na sušené. Ideálny tvar majú v tomto prípade tagliatelle. Podiel bielkovín v jedle doplníme napríklad grilovaným, alebo opraženým tofu a za pol hodinku máme plnohodnotný, výdatný obed. Takto pripravené cestoviny…

Tofu na hrášku s tarhoňou

Tarhoňa je popri ryži a zemiakoch trocha zabudnutá príloha, čo je škoda, pretože má jedinečnú štruktúru a výborne sa hodí k omáčkam, tofu a zelenine od výmyslu sveta. Vyskúšajte toto lacné a sýte jedlo z hrášku, tofu a rastlinnej smotany,…

Tofu nátierka na spôsob bryndzovej

Ak bryndzová nátierka patrila aj k vášmu detstvu a chcete si pochutiť na vegánskej verzii, potrebujete iba zopár bežných ingrediencií a 3 minúty času. Celý úspech stojí na bielom tofu ku ktorému pridávame horčicu pre kyslosť, vegánske maslo pre dosiahnutie…

Cícerový paprikáš

Paprikáš je jedlo maďarského pôvodu. Síce sa na Slovensku zvykne robiť z mäsa, no v poslednej dobe začali vznikať aj rôzne rastlinné obmeny. Najznámejšia je asi s cícerom, ale šampiňónový paprikáš je už tiež pomerne známy. Oproti gulášu je paprikáš…

Fazuľový guláš

Guláš je hustá a výdatná polievka, ktorá sa tradične dlho varí, pretože zvykne obsahovať hovädzie mäso. Naša zdravá a rastlinná verzia obsahuje bielu fazuľu, ktorá sa volá aj maslová. A keďže fazuľu pripravujeme predom, samotné varenie rastlinného gulášu je značne…

Šampiňónový stroganov

Stroganov pochádza z Ruska, z polovice 19teho storočia. Pôvodný recept obsahoval hovädzie mäso, smotanu a horčicu. Avšak šampiňóny, či sójové mäso sa bežne zamieňajú za hovädzie mäso. Niektoré recepty horčicu vynechajú a niektoré pridávajú aj nasekané, alebo nakrájané kyslé uhorky.…