Šošovicový prívarok

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Šošovica

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Všetci si pamätáme šošovicový prívarok z detstva, kedy nám ho mamy pripravovali každá jedna inak. Je to jedno z tých jedál, ktoré Vás zahreje a zasýti v chladné dni a je hotové za krátky čas. S údeným tofu vytvorí dokonalú kombináciu chutí.

Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.

Porcia: 300 g + 60 g tofu (už opražené) = 360 g

Suroviny na 10 porcií

  • 700 g Šošovica
  • 700 g Zemiaky
  • 300 ml Sójová smotana
  • 25 g Kukuričný škrob
  • 900 g Údené tofu
  • 25 ml Ocot
  • Mleté korenie
  • Soľ

Technologický postup

  1. Šošovicu opláchneme a dáme variť.
  2. Po 5 minútach pridáme zemiaky a bobkový list a varíme do zmäknutia. V hrnci necháme iba toľko vody aby len o pár cm prekryla pevný obsah.
  3. Vymiešame si kukuričný škrob so smotanou, pridáme ho k šošovici a varíme ešte pár minút.
  4. Dochutíme soľou a octom.
  5. Podávame s tofu nakrájaným na plátky, ktoré sme opražili na troche oleja.