DruhHlavné jedlo
SurovinaŠošovica
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Všetci si pamätáme šošovicový prívarok z detstva, kedy nám ho mamy pripravovali každá jedna inak. Je to jedno z tých jedál, ktoré Vás zahreje a zasýti v chladné dni a je hotové za krátky čas. S údeným tofu vytvorí dokonalú kombináciu chutí.
Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.
Porcia: 300 g + 60 g tofu (už opražené) = 360 g
Suroviny na 10 porcií
- 700 g Šošovica
- 700 g Zemiaky
- 300 ml Sójová smotana
- 25 g Kukuričný škrob
- 900 g Údené tofu
- 25 ml Ocot
- Mleté korenie
- Soľ
Technologický postup
- Šošovicu opláchneme a dáme variť.
- Po 5 minútach pridáme zemiaky a bobkový list a varíme do zmäknutia. V hrnci necháme iba toľko vody aby len o pár cm prekryla pevný obsah.
- Vymiešame si kukuričný škrob so smotanou, pridáme ho k šošovici a varíme ešte pár minút.
- Dochutíme soľou a octom.
- Podávame s tofu nakrájaným na plátky, ktoré sme opražili na troche oleja.