DruhHlavné jedlo
SurovinaCestoviny
NáročnosťZačiatočník
AutorMarián Bahleda
Omáčka Napolitana je obzvlášť vhodná na čerstvé cestoviny, ale aj na sušené. Ideálny tvar majú v tomto prípade tagliatelle.
Podiel bielkovín v jedle doplníme napríklad grilovaným, alebo opraženým tofu a za pol hodinku máme plnohodnotný, výdatný obed.
Takto pripravené cestoviny chutia rovnako dobre čerstvé, ale aj vychladené neskôr, keď na ne príde chuť.
Recept zostavil Marián Bahleda.
Porcia: 260 g = 200 g cestoviny + 60 g tofu
Suroviny na 10 porcií
- 670 g Cestoviny (napr. Tagliatelle)
- 3,5 Pl Olivový olej
- 3 ks Červená cibuľa
- 1350 g Čerstvé paradajky
- 3 hrste Čerstvá bazalka
- 3 čl Mleté čierne korenie
- 3 ks Malé chilli papričky
- 7 ks Čerstvý cesnak
- 3,5 Pl Cukor
- 3 čl Soľ
- 1 čl Sušená petržlenová vňať
- 600 g Biele tofu
Technologický postup
- V dostatočne veľkom hrnci si dáme zovrieť osolenú vodu a uvaríme cestoviny podľa inštrukcií na obale.
- Paradajky si ošúpeme a na jemno nakrájame. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kocky.
- Na troche olivového si na miernom ohni do sklovita opražíme cibuľu. Keď je pripravená, pridáme nakrájané paradajky, korenie, 1 hrsť bazalky, nakrájané chilli papričky a poriadne premiešame, kým paradajky pustia šťavu. Ak by bolo šťavy málo, podlejeme trochou vodou.
- Omáčku privedieme k varu a 30 minút varíme na malom ohni.
- Medzitým nakrájame tofu na drobné kocky a opražíme na oleji.
- Do hotovej omáčky pridáme petržlenovú vňať, zvyšnú bazalku, prepučený cesnak, soľ a opražené tofu a dobre premiešame.
- Povaríme ešte 5 minút a na koniec už len pridáme uvarené cestoviny, premiešame a môžeme podávať.