Granadír s údeným tofu

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Zemiaky

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Granadír alebo granatiersky pochod je veľmi známe jedlo zo slovenskej kuchyne. Na jeho prípravu budete potrebovať iba základné suroviny, ktoré máte určite po ruke. Vyskúšajte túto vegánsku verziu granadíru s údeným tofu a určite si na nej pochutíte.

Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.

Porcia: 360 g

Suroviny na 10 porcií

  • 100 g Cibuľa
  • 1,3 kg Zemiaky
  • 800 g Cestoviny fliačky
  • 50 g Sladká paprika
  • 400 g Údené tofu
  • Soľ
  • Mleté korenie

Technologický postup

  1. Zemiaky uvaríme do mäkka a ošúpeme.
  2. Vo vriacej a osolenej vode uvaríme fliačky.
  3. Tofu nakrájame na kocky, opražíme na oleji a odložíme bokom.
  4. V tej iste panvici, na oleji opražíme  nakrájanú cibuľu, pridáme mletú  papriku a restujeme, kým sa nerozvonia.
  5. Pridáme  zemiaky a fliačky,  premiešame, osolíme, ochutíme čiernym korením.
  6. Podávame s kyslými uhorkami.