![](https://zelenajedalen.sk/wp-content/uploads/2022/08/minestrone.jpg)
DruhPolievka
SurovinaBiela fazuľa
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Minestrone je tradičná talianska hustá polievka. Pripravuje sa zo sezónnej zeleniny a častokrát sa do nej pridáva aj ryža alebo cestoviny.
Dodnes je to jedno z najobľúbenejších talianskych jedál, ktoré bolo pôvodne súčasťou chudobnej kuchyne „cucina povera“ a podávalo sa ako hlavné jedlo.
Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.
Porcia: 360 g
Suroviny na 10 porcií
- 100 g Cibuľa
- 200 g Mrkva
- 300 g Cuketa
- 50 g Oregáno
- 750 g Krájané konzervované paradajky
- 2 l Voda/zeleninový vývar
- 250 g Fazuľa malá biela suchá
- 75 g Paradajkový pretlak
- 200 g Cestoviny (farfalle, fusilli … )
- Soľ
- Cukor
- Mleté čierne korenie
Technologický postup
- Fazuľu necháme namočenú cez noc a na druhý deň uvaríme domäkka. Dáme stranou.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, cuketu a oregáno.
- Pridáme vodu alebo zeleninový vývar a krájané paradajky.
- Varíme 20 minút.
- Primiešame pretlak a uvarenú fazuľu, dochutíme soľou, cukrom a mletým čiernym korením.
- Cestoviny uvaríme oddelene a pridáme ich k polievke až pri servírovaní, aby sa nerozvarili.