Čínska panvička s tofu

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Tofu

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Tento recept je od Maktarinky na čínsky ladené jedlo. Samozrejme, so surovinami bežne dostupnými na Slovensku.

Aj keď ide o zahraničnú kuchyňu, nemusí vás to odradiť. Recept je rýchly a jednoduchý na prípravu. Stačí len orestovať nakrájané suroviny, zaliať zeleninovým vývarom s kukuričným škrobom a sójovou omáčkou a krátko povariť. Podávame s ryžou.

Porcia: 150 g tofu so zeleninou + 200 g ryža = 350 g

Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.

Suroviny na 10 porcií

  • 75 ml Rastlinný olej
  • 680 g LUNTER Tofu naturálne
  • 7 g Drvená rasca
  • 25 ml Sójová omáčka
  • 350 g Čerstvá červená paprika
  • 150 g Pór
  • 40 g Jarná cibuľka
  • 200 g Pekinská kapusta
  • 200 g Mrkva
  • 1,2 l Zeleninový vývar
  • 25 g Kukuričný škrob
  • 50 ml Sójová omáčka
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chut

Technologický postup

  1. Tofu nakrájame na kúsky, zľahka okoreníme čiernym korením a premiešame s rascou a sójovou omáčkou.
  2. Potom ho orestujeme na panvici dozlatista.
  3. Zeleninu si nakrájame na kúsky a pridáme k tofu. Všetko spolu restujeme 10 minút.
  4. V zeleninovom vývare si rozmiešame škrob a pridáme do neho aj sójovú omáčku.
  5. Zmes vylejeme na tofu a zeleninu a necháme ešte 3 minúty za nepretržitého miešania prejsť varom.
  6. Podávame s ryžou.