DruhHlavné jedlo
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Tento recept je od Maktarinky na čínsky ladené jedlo. Samozrejme, so surovinami bežne dostupnými na Slovensku.
Aj keď ide o zahraničnú kuchyňu, nemusí vás to odradiť. Recept je rýchly a jednoduchý na prípravu. Stačí len orestovať nakrájané suroviny, zaliať zeleninovým vývarom s kukuričným škrobom a sójovou omáčkou a krátko povariť. Podávame s ryžou.
Porcia: 150 g tofu so zeleninou + 200 g ryža = 350 g
Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.
Suroviny na 10 porcií
- 75 ml Rastlinný olej
- 680 g LUNTER Tofu naturálne
- 7 g Drvená rasca
- 25 ml Sójová omáčka
- 350 g Čerstvá červená paprika
- 150 g Pór
- 40 g Jarná cibuľka
- 200 g Pekinská kapusta
- 200 g Mrkva
- 1,2 l Zeleninový vývar
- 25 g Kukuričný škrob
- 50 ml Sójová omáčka
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chut
Technologický postup
- Tofu nakrájame na kúsky, zľahka okoreníme čiernym korením a premiešame s rascou a sójovou omáčkou.
- Potom ho orestujeme na panvici dozlatista.
- Zeleninu si nakrájame na kúsky a pridáme k tofu. Všetko spolu restujeme 10 minút.
- V zeleninovom vývare si rozmiešame škrob a pridáme do neho aj sójovú omáčku.
- Zmes vylejeme na tofu a zeleninu a necháme ešte 3 minúty za nepretržitého miešania prejsť varom.
- Podávame s ryžou.