Náročnosť Začiatočník

Tekvicová omáčka na halušky

Ingrediencie na 200ml: 90g mrkvy 120g tekvice hokkaido 35g zemiakov (typ B) 25 ml sójovej smotany 24g fazule z konzervy 1/4 ČL údená paprika 1/2 ČL soľ štipka čierneho korenia 1/4 PL citrónovej šťavy 1/2 PL lahôdkového sušeného droždia Postup:…

Ďatlové guľky plné energie

Tieto lahodné guľky sú skvelým dezertom bez pridania cukru, ktorý si vy a vaši stravníci môžete smelo dať pred cvičením, ako rýchly dezert, alebo snack, keď potrebujete prirodzenú dávku energie počas dňa. Suroviny na 50 guličiek: Technologický postup:

Chia puding s lesným ovocím

Príprava tohto pudingu vám nezaberie veľa času a nemusíte byť ani skúsený kuchár. Chia semiačka po kontakte s tekutými zložkami napučia a vytvoria gélovitú štruktúru. Puding je iba mierne sladký, no ak máte mlsný jazýček, vrstva rozvareného ovocia dochutí tento…

Indická ryža so zeleninou

Ryža je jednou z najuniverzálnejších surovín na prípravu jedla, či sa ju rozhodnete podávať ako prílohu alebo ako hlavné jedlo v kombinácii s inými surovinami. Trvanlivosť ryže môže byť pri vhodnom skladovaní 10 až 30 rokov. V minulosti ju dokonca…

Tofu v kurkumovej omáčke

Kurkuma je rastlina pôvodom z juhovýchodnej Ázie. Jej koreň sa využíva na rôzne účely, predovšetkým na použitie v kuchyni. Obsahuje látku kurkumín, ktorá má mnoho benefitov – je protizápalová, má vysoký obsah antioxidantov a zmierňuje kardiovaskulárne ochorenia. Obsah kurkumínu v…

Hráškové tagliatelle

Hrach – či čerstvý alebo mrazený, je strukovina, ktorá ako jedna z mála rastlinných zdrojov obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny. Vysoký obsah vitamínov C, K, A, zinku, draslíka, železa a vitamínov skupiny B robí z hrachu surovinu, ktorú odporúčame pridať do…

Hrachová kaša

Hrachová kaša neodmysliteľne patrí k slovenskej kuchyni. Bežne sa podáva s rôznymi údeninami, opečenou cibuľkou a krajcom chleba. Naša rastlinná varianta je podávaná s údeným tofu, ktoré doladí chuť tejto kaše a zároveň je nutrične bohaté na všetky aminokyseliny, vitamíny…

Špagety bolognese

Vedeli ste o tom, že v Bologni Vám Bolognské špagety nenaservírujú? Pôvodne sa v Bologni miesto špagiet používajú tagliatelle (široké dlhé rezance) a servírujú sa s ragú – mäsom, ktoré sa varí niekoľko hodín pri nízkej teplote. Ragú sa ochucuje…