Ambasádori

Staň sa ambasádorom Zelenej jedálne

Oslovujeme všetkých vás, študentov, ale aj neštudentov,

ktorí sa chodíte stravovať do vysokoškolských jedální zapojených do nášho projektu.

Staň sa ambasádorom Zelenej jedálne, vyjadri svoj názor na rastlinné jedlá a podpor tak rast ich kvality.

Kto je ambasádor?

Ambasádor je naša predĺžená ruka. Táto spolupráca je pre nás veľmi dôležitá, keďže vďaka ambasádorom máme priamu spätnú väzbu od stravníkov Zelenej jedálne. Ambasádor informuje koordinátorky Zelenej jedálne o kvalite, chuti, či vzhľade jedál. Sleduje informovanosť jedálenského personálu, či správne označenie alergénov v jedálnom lístku. Vďaka jeho spätnej väzbe vieme danú vysokoškolskú jedáleň podporiťoceniť, ale aj ponúknuť ďalšiu nápomocnosť pri varení rastlinných jedlách.

Vyjadrite svoj názor

Staň sa ambasádorom Zelenej jedálne a vyjadri svoj názor na rastlinné jedlo v tvojej jedálni:

Ako jedlo vyzerá?

Je porcia dostatočne veľká?

Chutí ti jedlo?

Je jedlo sýte?

Cieľom Zelenej jedálne je, aby ste sa všetci vy, ktorí sa chcete stravovať zdravo, rastlinne, alebo chcete znižovať množstvo živočíšnych produktov, mohli najesť zdravo, chutne a ekologicky.

Čo robí ambasádor?

Stravuje sa aspoň 2 krát v týždni rastlinne vo svojej vysokoškolskej jedálni.

Fotí a hodnotí jedlo vo facebookovej skupine Ambasádori Zelenej jedálne

Jedlo hodnotí slovne (dobre dochutené, malá porcia, atď.) a bodmi (5 najviac a 1 najmenej).

1 krát za semester vyplní dotazník spokojnosti s otázkami ohľadom jedla.

vegánske jedlo, šošovicový prívarok, tofu párok, beluga šošovica

Na základe hodnotení od ambasádorov bude Zelená jedáleň zostavovať rebríček hodnotení vysokoškolských jedální zapojených do projektu. Tieto informácie budú prezentované aj daným jedálňam s cieľom povzbudiť ich v práci.

 Odmena pre ambasádora

Prácu ambasádorov pravidelne odmeňujeme balíčkami rastlinných výrobkov.

Ako sa stať ambasádorom

Vyplň žiadosť o zaradenie medzi ambasádorov na stránke: www.zelenajedalen.sk/ambasadori

Náš tím tvoju žiadosť posúdi a v prípade schválenia ťa bude kontaktovať o nasledovných krokoch, tj: pridá ťa do zoznamu na stránke: www.zelenajedalen.sk/ambasadori a tiež do skupiny Ambasádori Zelenej jedálne na Facebooku.

Následne už môžeš začať prispievať do Facebook skupiny a hodnotiť vegánske jedlá.

My, v Zelenej jedálni, sme presvedčení, že tento krok napomôže k lepšej chuti a výživovej hodnoty rastlinných jedál,

ako aj k pestrosti ponuky rastlinných jedál vo vysokoškolských jedálňach.

Naši ambasádori

MICHAL VOZÁR

UCM TT

Človek by nečakal, ako veľmi nás jedlo ktoré jeme ovplyvňuje v mnohých bodoch. Chcem prispieť k tomu, aby bola aj školská jedáleň miestom, kde má človek istotu, že sa stravuje zdravo a správne.

SIMONA KAJANOVIČOVÁ

UCM TT

Záleží mi na kvalite ponúkaných vegánskych jedál. Mnoho ľudí žije v predstave, že vegánske jedlo nie je chutné, preto by som tento naratív chcela s podporou Zelenej jedálne zmeniť.

JANA KAIFEROVÁ

UPJŠ KE

Ako ambasádorka chcem prispieť k rozšíreniu ponuky rastlinných jedál na našej univerzite. Jedáleň tak nasýti nielen vegánov, ale aj rôznych alergikov.

ZUZANA NEMESOVÁ

SZU BA

Zdravý životný štýl a zdravá strava sú pre mňa, budúcu lekárku, veľmi dôležité a chcela by som povzbudiť

čo najviac ľudí aby sa o

svoje zdravie starali.

Daniela Dravecká

UPJŠ KE

Keďže mám alergiu na mlieko,

je pre mňa obrovským plus možnosť stravovať sa v školskej jedálni na mojej VŠ. Každý týždeň sa teším na nové

zelené jedlá.

Veronika Šalgová

UNIZA

Rada by som prispela k

zlepšovaniu zdravého rastlinného jedálnička na univerzitách, ktorý bude navyše

aj chutný a vhodný pre všetky skupiny ľudí.

MARCUS MINAROVSKÝ

UNIZA

Aj keď sa alergie a intolerancie objavia zo dňa na deň tak vždy sa dá veľmi rýchlo nájsť riešenie a alternatíva. Ako ambasádor chcem povzbudiť jedálne, aby mysleli aj na alergikov.

ALEXANDRA HORNÁ

STU BA

Ambasádorkou chcem byť preto, lebo ponuka zdravých rastlinných jedál na školách len málo pokrýva dopyt. Zároveň si myslím, že kvalitná rastlinná strava vie osloviť aj nevegánov.

Zoznam vysokých škôl zapojených do projektu

Zelená jedáleň


Ekonomická univerzita v Bratislave

Dolnozemská cesta 1, Bratislava

Bufet V2: Ut. a Štv. | Jedálny lístok

Paneurópska vysoká škola

Tematínska 10, Bratislava

Pracovné dni | Jedálny lístok

Paneurópska vysoká škola

Tomášikova 20, Bratislava

Pracovné dni | Jedálny lístok

Prešovská univerzita v Prešove

Ul. 17. novembra 13, Prešov

Pracovné dni | Jedálny lístok

Slovenská zdravotnícka univerzita

Limbová 12, Bratislava

Pracovné dni | Jedálny lístok


Technická univerzita v Košiciach

Němcovej 1, Košice

Pon., Str., Pia. | Jedálny lístok

Technická univerzita v Košiciach

Jedlíková 7, Košice

Pon., Str., Pia. | Jedálny lístok

Technická univerzita v Košiciach

Urbánkova 2, Košice

Ut. a Štv. | Jedálny lístok

Technická univerzita v Košiciach

Němcovej 32, Košice

Ut. a Štv. | Jedálny lístok

Technická univerzita vo Zvolene

Študentská 27, Zvolen

1x týždenne | Jedálny lístok


Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Pri parku 19, Trenčín

Pracovné dni | Jedálny lístok

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Študentská 2, Trenčín

Pracovné dni | Jedálny lístok

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Medická 4, Košice

Ut. a Štv. | Jedálny lístok

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Moyzesova 9, Košice

Ut. a Štv. | Jedálny lístok

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Trieda SNP 1, Košice

Ut. a Štv. | Jedálny lístok


Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave

Námestie Jozefa Herdu 2, Trnava

Pracovné dni

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave

V jame 3, Trnava

Pracovné dni

Univerzita veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach

Cesta pod Hradovou 1, Košice

Jedálny lístok

Žilinská univerzita v Žiline

Vysokoškolákov 26, Žilina

2x týždenne | Jedálny lístok

Prihlasovací formulár

O projekte

Zelená jedáleň

Podiel rastlinných jedál vo svete narastá jednak zo zdravotných, ale aj environmentálnych dôvodov. Aj keď sú študenti vysokých škôl sú u nás momentálne najväčšou skupinou spotrebiteľov rastlinného jedla, vo vyskoškolských jedálňach sa často stretávajú s nedostatočnou ponukou alebo nelákavými možnosťami.

V projekte Zelená jedáleň spolupracujeme najmä s vysokoškolskými stravovacími zariadeniami, ktorým poskytneme kuchársky workshop, poradenstvo, a zároveň aj následnú propagáciu jedálenskej ponuky rozšírenej o rastlinné jedlo.

Projekt je organizovaný Slovenskou vegánskou spoločnosťou a financovaný z grantu medzinárodnej organizácie ProVeg International, ktorej cieľom je znížiť spotrebu mäsa a živočíšnych produktov globálne o 50% do roku 2040.