Workshopy varenia

Rastlinná alternatíva jedál

V spolupráci so spoločnosťou Bidfood Slovakia, s.r.o. sme v Zelenej jedálni opäť pripravili interaktívne workshopy vegánskeho varenia, v ktorých sa zameriame na rýchle varenie z tofu a rastlinnej alternatívy mäsa. Workshopy sú určené pre kuchárov všetkých druhov škôl, ale aj reštaurácií a iných gastro prevádzok.


Vzhľadom na súčasnú situáciu spojenú s COVID-19 sme sa rozhodli neorganizovať hromadné podujatia. Nové termíny workshopov uverejníme hneď ako nám to situácia umožní. Ďakujeme za pochopenie.

Ak hľadáte rastlinné jedlá s rýchlou prípravou, napr. na tzv. „minutky“. Alebo chcete rozšíriť raňajkovú ponuku o čisto rastlinné jedlá, potom neváhajte a prihláste sa na workshop.

K dispozícii vám budú dve Gastroštúdia spoločnosti Bidfood Slovakia, jedno v Novom Meste nad Váhom a druhé v Prešove.

Pod taktovkou šéfkuchára Bidfood Jána Dudu a dvornou kuchárkou Zelenej jedálne Lucy Trefnej si spolu uvaríme jedlá z tofu a z rastlinných alternatív mäsa a syru. Tieto suroviny vám pomôžu ľahko premeniť tradičné mäsové jedlo na čisto rastlinné.


Nové Mesto

nad Váhom

Gastroštúdio Bidfood Slovakia s.r.o.

Trenčianska 2244/49

915 01 Nové Mesto nad Váhom


Termíny zverejníme hneď ako nám to situácia opäť umožní


Prešov

Gastroštúdio Bidfood Slovakia s.r.o.

Ku Magašu 1

080 01 Prešov – Haniska


Termíny zverejníme hneď ako nám to situácia opäť umožní


Koľko to stojí?

Workshop realizujeme vďaka podpore od spoločnosti Bidfood Slovakia a v rámci projektu Zelená jedáleň je pre účastníkov bezplatný.

Pre koho je určený?

Workshop je určený pre dvoch zamestnancov. Ideálne, ak by prišiel vedúci a šéfkuchár, alebo kuchári, ktorí budú tieto jedlá neskôr pripravovať.

Aká je kapacita?

Pre čo najlepšiu skúsenosť je kapacita na každý workshop obmedzená na 20 účastníkov, preto neváhajte a včas si rezervujte svoje miesto.

Ako dlho to bude trvať?

Podľa našej spoločnej šikovnosti, no odhadujeme to na asi 3h. Ide o interaktívny workshop, kde budú všetci účastníci variť samostatne, alebo spolu vo dvojiciach.

Čo budeme na workshope variť?

Rastlinná tofu praženica s vegánskou klobásou a kváskovým chlebom

Teplý šalát s grilovaným tempehom

Krém z červenej šošovice a nemäsovými guľôčkami

Burrito – pšeničná placka a vegánske mleté

Koložvárska kapusta a šťuchané zemiaky so slaninovým prachom

Zemiakové placky s diabolskym soté zo seitanu a bylinkovou smotanou

Gnocchi z fialových zemiakov a paprikáš z údeného tofu

Šošovicové pepitky s tofu tvarohom a bobuľovým ovocím

Rastlinná tofu praženica s vegánskou klobásou a kváskovým chlebom
Teplý šalát s grilovaným tempehom
Krém z červenej šošovice a nemäsovými guľôčkami
Burrito – pšeničná placka a vegánske mleté
Koložvárska kapusta a šťuchané zemiaky so slaninovým prachom
Zemiakové placky s diabolskym soté zo seitanu a bylinkovou smotanou
Gnocchi z fialových zemiakov a paprikáš z údeného tofu
Šošovicové pepitky s tofu tvarohom a bobuľovým ovocím

Čo zahŕňajú workshopy?

Všetky potrebné potraviny, dodanie ktorých zabezpečí spoločnosť Bidfood Slovakia, s.r.o.
Receptúry k vareniu a všetky doteraz vydané kuchárky Zelenej jedálne v tlačenej podobe
Účasť pre dvoch zamestnancov
Telefonické, resp. mailové konzultácie ohľadom rastlinného varenia
Promo na Facebooku Slovenskej vegánskej spoločnosti, Facebooku a Instagrame Zelenej jedálne
Fotky z workshopu uverejnené na webe Zelenej jedálne

Kto vás bude workshopom sprevádzať?

Ján Duda

šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovakia

V minulosti pracoval ako Executive Chef vo Facility System Hub Restaurant v Trenčíne. Je prezidentom Euro-Toques Slovensko, a členom World Master Chef Society i Aregala Slovensko – kuchári bez hraníc.

Poznať ho môžete aj z televíznej obrazovky. Pravidelne kulinársky inšpiruje divákov Dámskeho klubu vysielanom na STV1. Za najlepšieho šéfkuchára vo svojom živote (aj keď bez ocenení), považuje svoju starú mamu a svoju mamu.

Taktiež pokladá za dôležité udržať Slovenské gastronomické bohatstvo a odovzdávať ho ďalej mladším.

Lucy Trefná

koordinátorka projektu Zelená jedáleň

Má viac ako desaťročné skúsenosti so zdravým vegánskym jedlom. Lucy mala vždy rada dobré jedlo, ale vášeň k vareniu objavila v sebe až po prechode na vegánsku stravu.

V jedle rada experimentuje a často kombinuje aj nezvyčajné chute. Inšpiráciu čerpá v zahraničných kuchárskych knihách a blogoch a miluje indickú a thajskú kuchyňu.

Keďže má dve malé deti, veľký dôraz kladie aj na to, aby ich strava bola nie len vegánska ale hlavne zdravá a vyvážená.

Prihlasovací formulár

Jedla uvaríte naozaj dosť, preto si prineste so sebou prenosné nádoby na jedlo, aby ste sa mohli aj doma pochváliť, čo nové ste v kuchyni vykúzlili.

Tieto workshopy môžeme zorganizovať vďaka spoločnosti Bidfood Slovakia, s.r.o.

Spoločnosť Bidfood Slovakia, s.r.o. je už 25 rokov lídrom na slovenskom trhu v oblasti gastronómie. Svojim zákazníkom prináša široký výber potravinového aj doplnkového sortimentu, poskytuje vynikajúce služby a tovar dovezie priamo do Vašej prevádzky.