Marocká šošovica

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Červená šošovica

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Červená šošovica je druhom šošovice, ktorá sa vopred nemusí namáčať a uvaríte ju za 15 minút. Tento druh šošovice má jemnú chuť, obsahuje dôležité minerály a vitamíny a taktiež je bohatá na vlákninu, ktorá prospieva črevnej mikroflóre.

Vyskúšajte si spraviť túto marockú šošovicu, ktorá určite ozvláštni Váš jedálniček.

Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.

Porcia: 180 g + 180 g príloha = 360 g

Suroviny na 10 porcií

  • 100 g Cibuľa
  • 500 g Mrkva
  • 350 g Červená šošovica
  • 1,5 l Voda/Zeleninový vývar
  • 1 kg Krájané konzervované paradajky
  • 25 g Mletý koriander
  • 10 g Mletý zázvor
  • 10 g Mletá rasca
  • Soľ
  • Mleté korenie

Technologický postup

  1. Nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja.
  2. Pridáme mrkvu a koreniny. Chvíľu restujeme.
  3. Pridáme vodu alebo vývar a krájané paradajky.
  4. Varíme 15 minút.
  5. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu a varíme ešte 7 minút.
  6. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a korením.
  7. Podávame s ryžou.