Hlavná surovina Strukoviny

Tekvicová omáčka na halušky

Ingrediencie na 200ml: 90g mrkvy 120g tekvice hokkaido 35g zemiakov (typ B) 25 ml sójovej smotany 24g fazule z konzervy 1/4 ČL údená paprika 1/2 ČL soľ štipka čierneho korenia 1/4 PL citrónovej šťavy 1/2 PL lahôdkového sušeného droždia Postup:…

Chilli sin carne v pšeničnej placke

Chilli sin carne je vegánska verzia obľúbeného jedla Chilli con carne. Rozdiel je v jednom slovíčku: „sin“ znamená v španielčine „bez“ a „con“ znamená „s„. Celý názov teda znamená „čili bez mäsa„, alebo „čili s mäsom“. V našom recepte podávame…

Hrachové placky so zeleninovým šalátom

Zeleninové fašírky, alebo placky sú univerzálne použiteľné jedlo. Recept na hrachové placky sme zostavili v spolupráci s Bidfood Slovakia, s.r.o. Placky môžete pridať k šalátu a zvýšiť tak výživovú hodnotu celého jedla, ale aj zasýtenie po konzumácii. Ale viete nimi…

Fregula Sarda (Sardínska tarhoňa)

Fregula je sardínska cestovina v tvare guľôčok, ktoré sú predpražené a varia sa v dostatočnom množstve vody, ako bežné cestoviny. Je dostupná v troch veľkostiach, od malých guľôčok až po veľkosť hrachu. Fregula Sarda je typické sardínske jedlo, ktoré sa…

Hrachová kaša

Hrachová kaša neodmysliteľne patrí k slovenskej kuchyni. Bežne sa podáva s rôznymi údeninami, opečenou cibuľkou a krajcom chleba. Naša rastlinná varianta je podávaná s údeným tofu, ktoré doladí chuť tejto kaše a zároveň je nutrične bohaté na všetky aminokyseliny, vitamíny…

Šošovicový prívarok

Všetci si pamätáme šošovicový prívarok z detstva, kedy nám ho mamy pripravovali každá jedna inak. Je to jedno z tých jedál, ktoré Vás zahreje a zasýti v chladné dni a je hotové za krátky čas. S údeným tofu vytvorí dokonalú…

Marocká šošovica

Červená šošovica je druhom šošovice, ktorá sa vopred nemusí namáčať a uvaríte ju za 15 minút. Tento druh šošovice má jemnú chuť, obsahuje dôležité minerály a vitamíny a taktiež je bohatá na vlákninu, ktorá prospieva črevnej mikroflóre. Vyskúšajte si spraviť…

Minestrone

Minestrone je tradičná talianska hustá polievka. Pripravuje sa zo sezónnej zeleniny a častokrát sa do nej pridáva aj ryža alebo cestoviny. Dodnes je to jedno z najobľúbenejších talianskych jedál, ktoré bolo pôvodne súčasťou chudobnej kuchyne „cucina povera“ a podávalo sa…

Cícerový paprikáš

Paprikáš je jedlo maďarského pôvodu. Síce sa na Slovensku zvykne robiť z mäsa, no v poslednej dobe začali vznikať aj rôzne rastlinné obmeny. Najznámejšia je asi s cícerom, ale šampiňónový paprikáš je už tiež pomerne známy. Oproti gulášu je paprikáš…