Hlavná surovina Strukoviny

Polievka zemiaková biela na kyslo, s cícerom

polievka, zemiakova, na kyslo, s cicerom, veganska polievka, zeleninova

Klasická slovenská polievka v zdravom šate. Cícer dodá polievke nielen sýtosť, ale ju aj zahustí. A keďže polievka nie je zahustená žiadnou múkou, je vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Recept pochádza od koordinátorky Zelenej jedálne, Lucy Trefnej a nájdete ho…

Polievka mrkvovo-zázvorová krémová

polievnka mrkvovo zazvorova, kremova polievka, veganska polievka

Ideálna polievka na jesenný, alebo aj zimný obed, ktorá vás zahreje vďaka zázvoru a zasýti vďaka bielej fazuli. Polievka má jemne nasladlú chuť od mrkvy, a krémovosť jej dodá rastlinná smotana. Recept pochádza od koordinátorky Zelenej jedálne, Lucy Trefnej a…

Sviečková na smotane so strukovinovou fašírkou

svieckova na smotane, knedľa, strukovinová fašírka, vegan jedlo

Šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. navaril pre Zelenú jedáleň klasickú „sviečkovú“ omáčku a k tomu fašírku z červenej fazule. Základ fašírky tvorí fazula, ryža a špaldové vločky. Aby všetky suroviny dobre držali pohromade, použil šéfkuchár uvarený zemiak. No…

Fazuľový guláš s chlebom

Fazuľový guláš s chlebom. Rýchly a jednoduchý. Dnes použijeme sterilizovanú fazuľu, no pri troche plánovania ho spravíte aj zo suchej fazule. Ak by sme chceli netradičný guláš, môžeme pridať: 1 čl Kakao 1 čl Škorica podliať ho červeným vínom, ale…

Šošovicový prívarok s rastlinným párkom

veganske jedlo, sosovicovy privarok, rastlinne parky, rukola

Netradično-tradičný videorecept na ŠOŠOVICOVÝ prívarok s TOFU párkom. Hoci si šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. rád zavtipkuje, že : „Čierna šošovica sa varí asi tak 3,5h a týždeň predtým ju treba namočiť, namáčať ju netreba vôbec a varí…

Falafel v pita chlebe

vegánske jedlo, falafal v pita chlebe

Domáci falafel v pita chlebe Premýšľali ste niekedy nad tým, aké jednoduché jedlo je DOMÁCI FALAFEL ? V podstate sa jedná o fašírku zo sušeného cíceru. Cícer je potrebné na noc namočiť, ráno zmiešať len s pár ďalšími ingredienciami a…

Cícerovo-šošovicové kari so špenátom

cícerovo šošovicové kari so špenátom, orieškami a ryžou, vegánsky obed v bufete V2 na Ekonomickej univerzite v Bratislave

Recept zostavila p.Horváthová, vedúca jedálne na Ekonomickej univerzite. Táto škola je zapojená do projektu Zelená jedáleň. Suroviny na 10 porcií Kari 0,20  kg Cibuľa Cesnak (podľa chuti) 1 ks Zázvor čerstvý (podľa chuti) 1,2 kg Paradajky 0,10 l Olej 0,01 kg…

Cícerový krém

veganska polievka, cicerovy krem

Šéfkuchár Ján Duda nám v tomto video recepte ukáže, ako najlepšie pripraviť polievku, ktorá zasýti či zahreje najmä v chladných a sychravých dňoch. Ak navyše vrch polievky dozdobíme opečeným cícerom a farebným korením, istotne na ňu prilákame všetky typy stravníkov.…

Zeleninový vývar s pepitkami

vegánske jedlo, polievka, zelenina, pepitky

Tento recept je rýchly a jednoduchý, plný zeleniny a doplnený o pepitky. Keďže nepoužívame žiadne polievkové dochucovalo, v polievke vyniknú všetky chute jednotlivej zeleniny. Želáme vám dobrú chuť! Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. Suroviny na 10…