Náročnosť Stredne pokročilý

Mrkvové šatôčky plnené tofu tvarohom

Ak neviete čo priniesť na párty, tento recept je vhodný na ohúrenie vegánov aj nevegánov. Jednoduché mrkvové cesto a lahodná plnka z tofu tvarohu je super kombinácia. Do cesta nie je vďaka sladkosti mrkvy potrebné pridávať žiaden cukor. Chce to…

Stir fry s hlávkovou kapustou

vegánske jedlo, styr fry s kapustou, hrášok, mrkva, petržlen

Hlávková kapusta je lacná surovina s dlhou prirodzenou trvanlivosťou. Patrí medzi naše domáce zeleniny, no napriek tomu je málo slovenských receptov, ktoré ju obsahujú. Stir fry s hlávkovou kapustou je veľmi rýchle a jednoduché jedlo. Treba si však všetky suroviny…

Sviečková na smotane so strukovinovou fašírkou

svieckova na smotane, knedľa, strukovinová fašírka, vegan jedlo

Šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. navaril pre Zelenú jedáleň klasickú „sviečkovú“ omáčku a k tomu fašírku z červenej fazule. Základ fašírky tvorí fazula, ryža a špaldové vločky. Aby všetky suroviny dobre držali pohromade, použil šéfkuchár uvarený zemiak. No…

Falafel v pita chlebe

vegánske jedlo, falafal v pita chlebe

Domáci falafel v pita chlebe Premýšľali ste niekedy nad tým, aké jednoduché jedlo je DOMÁCI FALAFEL ? V podstate sa jedná o fašírku zo sušeného cíceru. Cícer je potrebné na noc namočiť, ráno zmiešať len s pár ďalšími ingredienciami a…

Cícerovo-šošovicové kari so špenátom

cícerovo šošovicové kari so špenátom, orieškami a ryžou, vegánsky obed v bufete V2 na Ekonomickej univerzite v Bratislave

Recept zostavila p.Horváthová, vedúca jedálne na Ekonomickej univerzite. Táto škola je zapojená do projektu Zelená jedáleň. Suroviny na 10 porcií Kari 0,20  kg Cibuľa Cesnak (podľa chuti) 1 ks Zázvor čerstvý (podľa chuti) 1,2 kg Paradajky 0,10 l Olej 0,01 kg…