DruhHlavné jedlo
SurovinaČervená šošovica
NáročnosťStredne pokročilý
AutorEkonomická univerzita
Recept zostavila p.Horváthová, vedúca jedálne na Ekonomickej univerzite.
Táto škola je zapojená do projektu Zelená jedáleň.
Suroviny na 10 porcií
Kari
- 0,20 kg Cibuľa
- Cesnak (podľa chuti)
- 1 ks Zázvor čerstvý (podľa chuti)
- 1,2 kg Paradajky
- 0,10 l Olej
- 0,01 kg Rasca
- 0,02 kg Koriander mletý
- 0,02 kg Kukurma
- Paprika čili papričky (podľa chuti)
- 0,40 kg Šošovica červená
- 1ks Rastlinná smotana sladká
- ½ ks Brokolica čerstvá
- 1 kg Cícer sterilizovaný
- 0,40 kg Špenát čerstvý
- Štava z 2 ks citrónov
- ½ bal. Semienka sezámove
- 0,10 kg Oriešky kešu
Príloha
- 1,10 kg Ryža
- 0,07 kg Cibuľa
- 0,07 l Olej
- Soľ
Technologický postup
- Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu.
- Vo veľkej panvici zohrejeme olej, pridáme korenie a pražíme pár sekúnd.
- Vlejeme paradajkovú kašu a necháme 2 minuty povariť.
- Pridáme šošovicu a rastlinnú smotanu. Varíme približne 7 minút.
- Brokolicu rozoberieme na ružičky, pridáme do panvice a varíme ďaľších 5-10 min. kým nie je šošovica mäkká.
- Nakoniec vmiešame cicer a špenát , pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme semienkami , a kešu orieškami.
- Podávame s ryžou a šalátom.