Cícerovo-šošovicové kari so špenátom

cícerovo šošovicové kari so špenátom, orieškami a ryžou, vegánsky obed v bufete V2 na Ekonomickej univerzite v Bratislave

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Červená šošovica

Náročnosť
Stredne pokročilý

Autor
Ekonomická univerzita

Recept zostavila p.Horváthová, vedúca jedálne na Ekonomickej univerzite.

Táto škola je zapojená do projektu Zelená jedáleň.

Suroviny na 10 porcií

Kari

  • 0,20  kg Cibuľa
  • Cesnak (podľa chuti)
  • 1 ks Zázvor čerstvý (podľa chuti)
  • 1,2 kg Paradajky
  • 0,10 l Olej
  • 0,01 kg Rasca
  • 0,02 kg Koriander mletý
  • 0,02  kg Kukurma
  • Paprika čili papričky (podľa chuti)
  • 0,40 kg Šošovica červená
  • 1ks Rastlinná smotana sladká
  • ½ ks Brokolica čerstvá
  • 1 kg Cícer sterilizovaný
  • 0,40 kg Špenát čerstvý
  • Štava z 2 ks citrónov
  • ½ bal. Semienka sezámove
  • 0,10 kg Oriešky kešu 

Príloha

  • 1,10 kg Ryža
  • 0,07 kg Cibuľa
  • 0,07 l Olej
  • Soľ

Technologický postup

  1. Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu.
  2. Vo veľkej panvici zohrejeme olej, pridáme korenie a pražíme pár sekúnd.
  3. Vlejeme paradajkovú kašu a necháme 2 minuty povariť.
  4. Pridáme šošovicu a rastlinnú smotanu. Varíme približne 7 minút.
  5. Brokolicu rozoberieme na ružičky, pridáme do panvice a varíme ďaľších 5-10 min. kým nie je šošovica mäkká.
  6. Nakoniec vmiešame cicer a špenát , pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme semienkami , a kešu orieškami.
  7. Podávame s ryžou a šalátom.