Mrkvové šatôčky plnené tofu tvarohom

Druh
Desiata

Surovina
Tofu

Náročnosť
Stredne pokročilý

Autor
Maktarinka

Ak neviete čo priniesť na párty, tento recept je vhodný na ohúrenie vegánov aj nevegánov. Jednoduché mrkvové cesto a lahodná plnka z tofu tvarohu je super kombinácia. Do cesta nie je vďaka sladkosti mrkvy potrebné pridávať žiaden cukor. Chce to iba trocha šikovnosti a vzniknú vám pod rukami roztomilé šatôčky, ktoré zmiznú ani sa nenazdáte. Uzavreté v nádobe a odložené v chladničke sú veľmi dobré aj na druhý či tretí deň

Recept zostavila Maktarinka.

Suroviny na 16 koláčikov

Cesto

  • 160 g Polohrubá múka⁠
  • 1/2 ČL Kypriaci prášok⁠
  • 1 ČL Mletá škorica
  • 100 g Najemno nastrúhaná mrkva⁠
  • 80 g Rastlinný tuk

Tofu tvaroh

  • 180 g Lunter tofu naturál
  • 80 ml Rastlinné mlieko⁠
  • 40 g Cukor
  • 3 PL Citrónová šťava⁠
  • 1 PL Vanilkový puding (prášok) alebo kukuričný škrob⁠

Technologický postup

  1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a so škoricou.
  2. Pridáme mrkvu a zmäknutý rastlinný tuk.
  3. Rukou vypracujeme cesto, ktoré na polhodinu odložíme do chladničky.
  4. Zatiaľ pripravíme tofu tvaroh rozmixovaním všetkých ingrediencií. Zmes vlejeme do menšieho hrnca a varíme 3-4 minúty, kým nezhustne.
  5. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov. Cesto rozvaľkáme na úhľadný štvorec o rozmeroch približne 32x32cm.
  6. Potom cesto rozrežeme na štvorce o rozmeroch 8×8 cm. Do stredu každého štvorca vložíme kopcovitú lyžičku tofu tvarohu, prehneme ho na polovicu a kraje poriadne stlačíme vidličkou.
  7. Pečieme 22-24 minút.
  8. Ešte teplé šatôčky môžeme obaliť v práškovom cukre.