DruhDesiata
SurovinaTofu
NáročnosťStredne pokročilý
AutorMaktarinka
Ak neviete čo priniesť na párty, tento recept je vhodný na ohúrenie vegánov aj nevegánov. Jednoduché mrkvové cesto a lahodná plnka z tofu tvarohu je super kombinácia. Do cesta nie je vďaka sladkosti mrkvy potrebné pridávať žiaden cukor. Chce to iba trocha šikovnosti a vzniknú vám pod rukami roztomilé šatôčky, ktoré zmiznú ani sa nenazdáte. Uzavreté v nádobe a odložené v chladničke sú veľmi dobré aj na druhý či tretí deň.
Recept zostavila Maktarinka.
Suroviny na 16 koláčikov
Cesto
- 160 g Polohrubá múka
- 1/2 ČL Kypriaci prášok
- 1 ČL Mletá škorica
- 100 g Najemno nastrúhaná mrkva
- 80 g Rastlinný tuk
Tofu tvaroh
- 180 g Lunter tofu naturál
- 80 ml Rastlinné mlieko
- 40 g Cukor
- 3 PL Citrónová šťava
- 1 PL Vanilkový puding (prášok) alebo kukuričný škrob
Technologický postup
- Múku zmiešame s kypriacim práškom a so škoricou.
- Pridáme mrkvu a zmäknutý rastlinný tuk.
- Rukou vypracujeme cesto, ktoré na polhodinu odložíme do chladničky.
- Zatiaľ pripravíme tofu tvaroh rozmixovaním všetkých ingrediencií. Zmes vlejeme do menšieho hrnca a varíme 3-4 minúty, kým nezhustne.
- Rúru rozohrejeme na 200 stupňov. Cesto rozvaľkáme na úhľadný štvorec o rozmeroch približne 32x32cm.
- Potom cesto rozrežeme na štvorce o rozmeroch 8×8 cm. Do stredu každého štvorca vložíme kopcovitú lyžičku tofu tvarohu, prehneme ho na polovicu a kraje poriadne stlačíme vidličkou.
- Pečieme 22-24 minút.
- Ešte teplé šatôčky môžeme obaliť v práškovom cukre.