Domáci falafel v pita chlebe
Premýšľali ste niekedy nad tým, aké jednoduché jedlo je DOMÁCI FALAFEL ?
V podstate sa jedná o fašírku zo sušeného cíceru. Cícer je potrebné na noc namočiť, ráno zmiešať len s pár ďalšími ingredienciami a vysmažiť.
Potom už len dať do pita chlebu so zeleninou a tým pravým drezingom a hotovo!
Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.
DruhHlavné jedlo
SurovinaCícer
NáročnosťStredne pokročilý
AutorBidfood Slovakia
Suroviny na 10 porcií
- 10 ks Pita chlieb
- 100 g Červená cibuľa na plátky
- 200 g Čerstvé cherry paradajky
- 100 g Šalátová uhorka
- 100 g Mix listových šalátov
- 0,5 l Rastlinná smotana
- 100 g Zmes čerstvo nasekaných byliniek
- 100 g Vegánske paradajkové pesto
Falafel
- 900 g Cícer (suchý, nie z sterilizovaný)
- 150 g Cibuľa
- 20 g Cesnak
- 50 g Cícerová múka
- 100 g Petržlenová vňať
- 20 g Rímska rasca
- 5 g Čerstvý koriander
- 1 l Rastlinný olej na fritovanie
- Soľ
Technologický postup
- Cez noc si namočíme cícer. Na druhý deň vodu zlejeme a cícer prepláchneme čerstvou vodou. Scedíme a zomelieme na jemno. Ochutíme rascou, soľou a korením, na jemno nasekaným koriandrom, alebo sušeným a spolu dobre vymiešame aby sa nám prepojili chute. V prípade potreby zahustíme múkou, alebo zriedime cícerovým vývarom.
- Mokrými rukami tvarujeme guličky, alebo placky a vyprážame do zlatista.
- Pita chlieb si zohrejeme v rúre a pozdĺžne rozrežeme, aby sa nám vytvorila kapsa. Smotanu si zmiešame s bylinkami, ochutíme soľou a korením a vymiešame, aby sa nám prepojili chute. Spodnú časť pita chleba potrieme paradajkovým pestom, postupne pridáme šalát a na rôzne tvary nakrájanú zeleninu, vložíme do zlatista opečený falafel a prelejeme pripraveným bylinkovým dresingom.