Falafel v pita chlebe

Domáci falafel v pita chlebe

Premýšľali ste niekedy nad tým, aké jednoduché jedlo je DOMÁCI FALAFEL ?

V podstate sa jedná o fašírku zo sušeného cíceru. Cícer je potrebné na noc namočiť, ráno zmiešať len s pár ďalšími ingredienciami a vysmažiť.

Potom už len dať do pita chlebu so zeleninou a tým pravým drezingom a hotovo!

Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Cícer

Náročnosť
Stredne pokročilý

Autor
Bidfood Slovakia

Suroviny na 10 porcií

  • 10 ks Pita chlieb
  • 100 g Červená cibuľa na plátky
  • 200 g Čerstvé cherry paradajky
  • 100 g Šalátová uhorka
  • 100 g Mix listových šalátov
  • 0,5 l Rastlinná smotana
  • 100 g Zmes čerstvo nasekaných byliniek
  • 100 g Vegánske paradajkové pesto

Falafel

  • 900 g Cícer (suchý, nie z sterilizovaný)
  • 150 g Cibuľa
  • 20 g Cesnak
  • 50 g Cícerová múka
  • 100 g Petržlenová vňať
  • 20 g Rímska rasca
  • 5 g Čerstvý koriander
  • 1 l Rastlinný olej na fritovanie
  • Soľ

Technologický postup

  1. Cez noc si namočíme cícer. Na druhý deň vodu zlejeme a cícer prepláchneme čerstvou vodou. Scedíme a zomelieme na jemno. Ochutíme rascou, soľou a korením, na jemno nasekaným koriandrom, alebo sušeným a spolu dobre vymiešame aby sa nám prepojili chute. V prípade potreby zahustíme múkou, alebo zriedime cícerovým vývarom.
  2. Mokrými rukami tvarujeme guličky, alebo placky a vyprážame do zlatista.
  3. Pita chlieb si zohrejeme v rúre a pozdĺžne rozrežeme, aby sa nám vytvorila kapsa. Smotanu si zmiešame s bylinkami, ochutíme soľou a korením a vymiešame, aby sa nám prepojili chute. Spodnú časť pita chleba potrieme paradajkovým pestom, postupne pridáme šalát a na rôzne tvary nakrájanú zeleninu, vložíme do zlatista opečený falafel a prelejeme pripraveným bylinkovým dresingom.