Tekvicová omáčka na halušky

Ingrediencie na 200ml:

90g mrkvy

120g tekvice hokkaido

35g zemiakov (typ B)

25 ml sójovej smotany

24g fazule z konzervy

1/4 ČL údená paprika

1/2 ČL soľ

štipka čierneho korenia

1/4 PL citrónovej šťavy

1/2 PL lahôdkového sušeného droždia

Postup:

Mrkvu, hokkaido a zemiaky si ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Túto zeleninu dáme variť do vody.

Po uvarení vodu zlejeme bokom (budeme ju potrebovať na nariedeníe omáčky).

Do hrnca nalejeme smotanu a pridáme scedenú a premytú fazuľu.

Celý obsah hrnca vymixujeme tyčovým mixérom a postupne dolievame odložený vývar do požadovanej konzistencie.

Omáčku ochutíme koreninami.

Takto pripravenú omáčku môžeme podávať so zemiakovými haluškami a opečeným údeným tofu.