![](https://zelenajedalen.sk/wp-content/uploads/2024/12/Yellow-White-Simple-Photo-Lemon-Curd-Recipe-Instagram-Post-–-kopia-–-kopia-–-kopia-e1733069483922-1024x929.jpg)
Ingrediencie na 200ml:
90g mrkvy
120g tekvice hokkaido
35g zemiakov (typ B)
25 ml sójovej smotany
24g fazule z konzervy
1/4 ČL údená paprika
1/2 ČL soľ
štipka čierneho korenia
1/4 PL citrónovej šťavy
1/2 PL lahôdkového sušeného droždia
Postup:
Mrkvu, hokkaido a zemiaky si ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Túto zeleninu dáme variť do vody.
Po uvarení vodu zlejeme bokom (budeme ju potrebovať na nariedeníe omáčky).
Do hrnca nalejeme smotanu a pridáme scedenú a premytú fazuľu.
Celý obsah hrnca vymixujeme tyčovým mixérom a postupne dolievame odložený vývar do požadovanej konzistencie.
Omáčku ochutíme koreninami.
Takto pripravenú omáčku môžeme podávať so zemiakovými haluškami a opečeným údeným tofu.