Chia puding s lesným ovocím

Druh
Dezert

Surovina
Chia semiačka

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Zelená jedáleň

Príprava tohto pudingu vám nezaberie veľa času a nemusíte byť ani skúsený kuchár. Chia semiačka po kontakte s tekutými zložkami napučia a vytvoria gélovitú štruktúru. Puding je iba mierne sladký, no ak máte mlsný jazýček, vrstva rozvareného ovocia dochutí tento puding a určite vám ulahodí.

Navyše, chia semienka sú výborným zdrojom omega-3 nenasýtených mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu. Okrem toho tiež obsahujú veľa bielkovín a iných mikroživín.

Porcia = 220 g

Suroviny na 10 porcií

  • 900 ml sójové mlieko
  • 100 ml kokosové mlieko
  • 150 g čierne chia semiačka
  • 35 g čakankový sirup
  • 500 g kryštálový cukor
  • 500 g mrazená lesná zmes
  • listy mäty

Technologický postup

  1. Oba typy mlieka spolu nalejeme do 1 veľkého hrnca, prilejeme sirup agáve a povaríme pod dobu 2 minút.
  2. Chia semienka rozdelíme rovnomerne do pohárov, cca 15 g do 1 pohára a zalejeme povareným mliekom tak, aby nám ostalo ešte miesto na ovocný toping.
  3. Puding necháme vychladnúť a stuhnúť.
  4. V druhom hrnci povaríme ovocnú zmes s cukrom, ktorú následne nalejeme na pudingy.
  5. Ozdobíme lístkom  mäty.