DruhDezert
SurovinaChia semiačka
NáročnosťZačiatočník
AutorZelená jedáleň
Príprava tohto pudingu vám nezaberie veľa času a nemusíte byť ani skúsený kuchár. Chia semiačka po kontakte s tekutými zložkami napučia a vytvoria gélovitú štruktúru. Puding je iba mierne sladký, no ak máte mlsný jazýček, vrstva rozvareného ovocia dochutí tento puding a určite vám ulahodí.
Navyše, chia semienka sú výborným zdrojom omega-3 nenasýtených mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu. Okrem toho tiež obsahujú veľa bielkovín a iných mikroživín.
Porcia = 220 g
Suroviny na 10 porcií
- 900 ml sójové mlieko
- 100 ml kokosové mlieko
- 150 g čierne chia semiačka
- 35 g čakankový sirup
- 500 g kryštálový cukor
- 500 g mrazená lesná zmes
- listy mäty
Technologický postup
- Oba typy mlieka spolu nalejeme do 1 veľkého hrnca, prilejeme sirup agáve a povaríme pod dobu 2 minút.
- Chia semienka rozdelíme rovnomerne do pohárov, cca 15 g do 1 pohára a zalejeme povareným mliekom tak, aby nám ostalo ešte miesto na ovocný toping.
- Puding necháme vychladnúť a stuhnúť.
- V druhom hrnci povaríme ovocnú zmes s cukrom, ktorú následne nalejeme na pudingy.
- Ozdobíme lístkom mäty.