Nevajíčková nátierka

Druh
Nátierka

Surovina
Tofu

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Zelená jedáleň

Chýba vám chuť domácej vajíčkovej nátierky, no neviete, ako na jej rastlinnú verziu? V tomto recepte nájdete presne to, čo vám chýbalo.

Budete potrebovať iba zopár surovín a pár minút času a vykúzlite si dokonalú nátierku. Vajíčkovosť dodáva nátierke čierna soľ Kala Namak, ktorá prirodzene obsahuje síru a dotvára tak vajíčkovú arómu.

Suroviny na 600 g nátierky

  • 4 balenia Lunter Sojakrému
  • 180 g bieleho tofu
  • 1/4 cibule
  • 2 čl kurkumy
  • 1/2 čl čiernej soli Kala Namak
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Technologický postup

  1. Zmiešajte Sojakrémy s podrveným tofu tak, aby z tofu ostali hrudky.
  2. Pridajte kurkumu, čiernu soľ, na drobno nakrájanú cibuľu a premiešajte.
  3. Dochuťťe podľa potreby soľou a čiernym korením a môžete oslňovať chuťou a farbou všetkých vašich hostí a zákazníkov.