DruhHlavné jedlo
SurovinaCestoviny
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Vedeli ste o tom, že v Bologni Vám Bolognské špagety nenaservírujú? Pôvodne sa v Bologni miesto špagiet používajú tagliatelle (široké dlhé rezance) a servírujú sa s ragú – mäsom, ktoré sa varí niekoľko hodín pri nízkej teplote. Ragú sa ochucuje rôzne, aj preto je zmes na tieto špagety pomenovaná bolognese, keďže je to zmes korenín a zeleniny používaná priamo v Bologni.
V tejto rastlinnej verzii sme mäso nahradili sójovým granulátom, ktorý po ochutení získa chuť špecifickú pre bolognské ragú.
Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.
Porcia: 180 g + 180 g príloha = 360 g
Suroviny na 10 porcií
- 50 g Cibuľa
- 25 g Cesnak
- 25 g Sušená bazalka
- 400 g Mrkva
- 150 g Sójový granulát
- 1,5 kg Pasírované paradajky
- 1 l Voda/Zeleninový vývar
- Mleté korenie
- Soľ
Technologický postup
- Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, sušenú bazalku a nadrobno nakrájanú mrkvu. Chvíľu restujeme.
- Pridáme suchý sójový granulát, pasírované paradajky a vodu.
- Varíme 20 minút.
- Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Podávame s bezvaječnými špagetami.