Tieto lahodné guľky sú skvelým dezertom bez pridania cukru, ktorý si vy a vaši stravníci môžete smelo dať pred cvičením, ako rýchly dezert, alebo snack, keď potrebujete prirodzenú dávku energie počas dňa.
Suroviny na 50 guličiek:
- 1k ďatlovej pasty
- 500g ovsených vločiek
- 250g orechového masla
- 60g ľanových semienok
Technologický postup:
- Ovsené vločky spolu s ľanovými semienkami pomelieme alebo zmixujeme na hladkú múku.
- K zmesi pridáme ďatlovú pastu a orechové maslo a hnetieme, kým sa suroviny nespoja. Podľa zvolených orechov sa môže stať, že bude zmes príliš lepkavá, alebo príliš drolivá – niektoré orechové maslá sú totiž mastnejšie než iné. Ak bude zmes príliš drolivá, pridajte orechové maslo. Ak bude zmes príliš lepkavá, navýšte množstvo ovsených vločiek. Zmes by mala mať ľahko tvarovateľnú konzistenciu.
- Z hotovej zmesi tvarujeme guličky, ktoré môžme obaliť do drvených orechov, kokosu, kakaa, alebo akejkoľvek sledkej posýpky – fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!