
Ak neviete čo priniesť na párty, tento recept je vhodný na ohúrenie vegánov aj nevegánov. Jednoduché mrkvové cesto a lahodná plnka z tofu tvarohu je super kombinácia. Do cesta nie je vďaka sladkosti mrkvy potrebné pridávať žiaden cukor. Chce to…

Tarhoňa je popri ryži a zemiakoch trocha zabudnutá príloha, čo je škoda, pretože má jedinečnú štruktúru a výborne sa hodí k omáčkam, tofu a zelenine od výmyslu sveta. Vyskúšajte toto lacné a sýte jedlo z hrášku, tofu a rastlinnej smotany,…

Ak bryndzová nátierka patrila aj k vášmu detstvu a chcete si pochutiť na vegánskej verzii, potrebujete iba zopár bežných ingrediencií a 3 minúty času. Celý úspech stojí na bielom tofu ku ktorému pridávame horčicu pre kyslosť, vegánske maslo pre dosiahnutie…

Paprikáš je jedlo maďarského pôvodu. Síce sa na Slovensku zvykne robiť z mäsa, no v poslednej dobe začali vznikať aj rôzne rastlinné obmeny. Najznámejšia je asi s cícerom, ale šampiňónový paprikáš je už tiež pomerne známy. Oproti gulášu je paprikáš…

Guláš je hustá a výdatná polievka, ktorá sa tradične dlho varí, pretože zvykne obsahovať hovädzie mäso. Naša zdravá a rastlinná verzia obsahuje bielu fazuľu, ktorá sa volá aj maslová. A keďže fazuľu pripravujeme predom, samotné varenie rastlinného gulášu je značne…

Stroganov pochádza z Ruska, z polovice 19teho storočia. Pôvodný recept obsahoval hovädzie mäso, smotanu a horčicu. Avšak šampiňóny, či sójové mäso sa bežne zamieňajú za hovädzie mäso. Niektoré recepty horčicu vynechajú a niektoré pridávajú aj nasekané, alebo nakrájané kyslé uhorky.…

„Žívánska“ je klasické slovenské, alebo ešte uhorské jedlo, ktoré zvykne obsahovať zemiaky a množstvo mäsa. V alobale zabalené suroviny sa pečú v rúre, alebo priamo v pahrebe. Recept od Maktarinky vo vegánskej verzii je však oveľa zdravší. Nemusíte ho, v rámci…

Klasické jedlo sa často dá veľmi ľahko a rýchlo upraviť na vegánske. V tomto prípade je hlavná surovina tofu a šampiňóny. Práve vďaka tofu jedlo neobsahuje žiaden cholesterol. ale obsahuje veľa bielkovín a vápnika. Podávame s ryžou, alebo pokojne aj s quinoou, či bulgurom. Porcia:…

Slovenská klasika vo vegánskej verzii od Maktarinky. Na rozdiel od klasickej verzie, tofu s lečom neobsahuje žiaden cholesterol. Vďaka tofu však obsahuje veľa bielkovín a vápnika. Porcia: 300 g lečo + 50 g pečivo Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie…

Recept je od Maktarinky na japonské jedlo. Samozrejme, so surovinami bežne dostupnými na Slovensku. Tradičná teriyaki omáčka pochádza z Japonska a obsahuje okrem sójovej omáčky aj mirin a saké. Mirin a saké sú dva podobné druhy japonského alkoholu na varenie, ktoré…