
Červená šošovica je druhom šošovice, ktorá sa vopred nemusí namáčať a uvaríte ju za 15 minút. Tento druh šošovice má jemnú chuť, obsahuje dôležité minerály a vitamíny a taktiež je bohatá na vlákninu, ktorá prospieva črevnej mikroflóre. Vyskúšajte si spraviť…

Tradičné hubové krupoto dostalo extra dávku železa a vápnika vďaka červenej šošovici a tofu. Jačmenné krúpy vám možno pripomínajú polievky zo základnej školy, ktoré sme veľmi neobľubovali, no toto je úplná iná úroveň veľmi chutného jedla. Je v ňom cítiť…

Vyprážaný karfiol so zemiakovo-majonézovým šalátom. A kde je tá STRUKOVINA?Tá sa schováva práve v šaláte vo forme majonézy z červenej šošovice a rozhodne stojí za to ju opäť spomenúť! Navyše šéfkuchár Ján Duda vám to tentokrát názorne ukáže, takže niet šance, aby…

Recept zostavila p.Horváthová, vedúca jedálne na Ekonomickej univerzite. Táto škola je zapojená do projektu Zelená jedáleň. Suroviny na 10 porcií Kari 0,20 kg Cibuľa Cesnak (podľa chuti) 1 ks Zázvor čerstvý (podľa chuti) 1,2 kg Paradajky 0,10 l Olej 0,01 kg…

Tento recept je rýchly a jednoduchý, plný zeleniny a doplnený o pepitky. Keďže nepoužívame žiadne polievkové dochucovalo, v polievke vyniknú všetky chute jednotlivej zeleniny. Želáme vám dobrú chuť! Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. Suroviny na 10…