Zeleninový vývar s pepitkami

Tento recept je rýchly a jednoduchý, plný zeleniny a doplnený o pepitky. Keďže nepoužívame žiadne polievkové dochucovalo, v polievke vyniknú všetky chute jednotlivej zeleniny.

Želáme vám dobrú chuť!

Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.

Druh
Polievka

Surovina
Červená šošovica

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Bidfood Slovakia

Suroviny na 10 porcií

Vývar

  • 0,05 l Rastlinný olej
  • 100 g Farebná mrkva
  • 60 g Stonkový zeler
  • 30 g Cibuľa
  • 80 g Čerstvý karfiol
  • 70 g Červená repa
  • 50 g Petržlen
  • 50 g Zeler
  • Celé čierne korenie
  • Soľ

Šošovicové pepitky

  • 300 g Pepitky z červenej šošovice a mrkvy
  • 0,05 l Olivový olej (môže byť aj ochutený)
  • 1 l Voda)

Technologický postup

  1. V hrnci si privedieme k varu vodu, osolíme a vsypeme pepitky. Varíme približne sedem minút, scedíme cez sitko, opláchneme studenou vodou a servírujeme ako vložku do polievky.
  2. Očistíme si zeleninu a prekrájame ju na väčšie kúsky.
  3. V hrnci si zohrejeme olej, pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu, opečieme a jemne osolíme. Soľou dosiahneme, že sa nám cibuľa nerozvarí a zostane „al dente“.
  4. Pridáme ostatnú, na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu, spolu premiešame a podlejeme vodou.
  5. Privedieme k varu, stiahneme plameň a varíme približne päť minút.
  6. Ochutíme soľou a korením a môžeme servírovať.