Vyprážaný karfiol so zemiakovo-majonézovým šalátom.
A kde je tá STRUKOVINA?
Tá sa schováva práve v šaláte vo forme majonézy z červenej šošovice a rozhodne stojí za to ju opäť spomenúť! Navyše šéfkuchár Ján Duda vám to tentokrát názorne ukáže, takže niet šance, aby to nevyšlo.
Stačí uvariť šošovicu, zliať z nej vodu a nechať dobre vychladnúť. A potom už len:
– dať ju do vhodnej nádoby
– počas mixovania postupne prilievať olej
– dochutiť octom, alebo citrónovou šťavou, soľou a korením.
Pozor si však musíme dať pri výbere vhodného oleja. Je dôležité použiť olej bez vône a bez príchute.
Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.
DruhHlavné jedlo
SurovinaČervená šošovica
NáročnosťZačiatočník
AutorBidfood Slovakia
Suroviny na 10 porcií
Vyprážaný karfiol
- 1500 g Nowaco karfiol predsmažený
- 2 l Rastlinný olej na fritovanie
Zemiakový šalát
- 2200 g Zemiaky
- 400 g Majonéza z červenej šošovice
- 100 g Červená cibuľa
Majonéza z červenej šošovice
- 300 g Červená šošovica
- 0,2 l Rastlinný olej
- 0,02 l Jablčný ocot
- 50 g Horčica plnotučná
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Cukor podľa chuti
Technologický postup
- Zemiaky v šupke si uvaríme deň vopred, očistíme a necháme odpočinúť v chladničke.
- Červenú šošovicu si uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť.
- Do stolného mixéru vložíme šošovicu, prilejeme olej a vymiešame na hustú majonézu. Alebo vo vyššej nádobe vymiešame s ponorným tyčovým mixérom.
- Ochutíme soľou, korením, jablčným octom a horčicou a dobre premiešame.
- Zemiaky si nakrájame na hrubšie plátky a dáme do misky. Pridáme na jemno nakrájanú červenú cibuľku a opatrne zamiešame pripravenú majonézu. Dekorujeme plátkami reďkovky a lístkami rukoly.
- Vo vhodnom hrnci si zohrejeme olej na 180°C, vložíme mrazený Nowaco pred smažený karfiol a teplotu mierne stiahneme. Vyprážame do zlatista.