DruhHlavné jedlo
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Recept je od Maktarinky na japonské jedlo. Samozrejme, so surovinami bežne dostupnými na Slovensku.
Tradičná teriyaki omáčka pochádza z Japonska a obsahuje okrem sójovej omáčky aj mirin a saké. Mirin a saké sú dva podobné druhy japonského alkoholu na varenie, ktoré sa líšia hlavne v obsahu cukru a alkoholu. Saké obsahuje viac alkoholu a menej cukru. Mirin zase viac cukru a menej alkoholu.
Porcia: 150 g tofu + 150 g príloha
Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.
Suroviny na 10 porcií
- 50 ml Rastlinný olej
- 1,6 kg LUNTER Tofu naturálne
- 150 ml Sójová omáčka
- 25 g Kukuričný škrob
- 75 g Hnedý cukor
- 10 g Čerstvý zázvor
- 25 g Cesnak
Technologický postup
- Tofu nakrájame na plátky hrubé približne 0,5 cm a z oboch strán ich dozlatista opražíme na oleji.
- Zmiešame si sójovú omáčku, kukuričný škrob, cukor, nastrúhaný, alebo nasekaný zázvor a pretlačený cesnak.
- Vzniknutú omáčku nalejeme do panvice priamo na tofu, krátko všetko spolu premiešame, aby sa tofu v omáčke obalilo a podávame s ryžou.