Kuchárske e-knihy

Manuál pre Zelené jedálne

Chceme, aby ponúkané rastlinné jedlá boli vyvážené, chutné, pekne servírované a oslovovali nielen vegánov či vegetariánov, ale aj bežných strávnikov. Preto sme pre jedálne vytvorili takýto manuál, vďaka ktorému sa možno ľahko zorientovať v atraktívnych veganských jedlách a zároveň pochopiť, prečo nám na kvalitnej ponuke veganských jedál tak veľmi záleží.    

TOFU recepty

V našej najnovšej kuchárskej brožúre nájdete 15 skvelých receptov s TOFU. Ochutnajte tradičné pochúťky ako živánsku s údeným tofu alebo naopak, dobroty zo svetovej kuchyne ako napríklad krémové cestoviny Alfredo. Na svoje si príde každý, kto má rád pestré a sýte rastlinné jedlá. Navyše, s touto knižkou môžte variť pre malé počty ľudí alebo pre jedálne – prispôsobili sme tomu ingrediencie.

Recepty na jesenné varenie

Recepty na jesenné varenie

Tretia kuchárka Zelenej jedálne je zameraná na varenie z jesenných čerstvých lokálnych potravín. Obsahuje 10 chutných a zdravých receptov. Jedlá sú nenáročné na prípravu aj financie a vďaka nim je zaraďovanie rastlinných jedál do stálej ponuky stravovacích zariadení oveľa jednoduchšie.

Recepty z jedného hrnca

Recepty z jedného hrnca

V druhej Zelenej kuchárke môžete nájsť 15 jednoduchých receptov pripravených z jedného hrnca. Jedlá sú nenáročné na prípravu a financie. Niektoré z receptov sú exotickejšie, iné sa pridržiavajú obľúbených slovenských tradícií. Mnoho receptov je bezlepkových a všetky sú bezvaječné a bezlaktózové, takže na svoje si prídu všetci.

Kuchárka na 5 týždňov

Projekt Zelená jedáleň je súčasťou celosvetového hnutia Meatless Monday, do ktorého sú zapojení jednotlivci, školy, nemocnice, pracoviská či rôzne reštaurácie. Pre jednoduchý štart pri zaradení rastlinnej stravy do vášho jedálnička vám poslúži práve táto kuchárka, ktorá obsahuje 25 chutných a zdravých receptov.