Tofu na šampiňónoch

vegánske jedlo, tofu na šampiňónoch, rýža

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Tofu

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Klasické jedlo sa často dá veľmi ľahko a rýchlo upraviť na vegánske. V tomto prípade je hlavná surovina tofu a šampiňóny. Práve vďaka tofu jedlo neobsahuje žiaden cholesterol. ale obsahuje veľa bielkovín a vápnika.

Podávame s ryžou, alebo pokojne aj s quinoou, či bulgurom.

Porcia: 200 g tofu so šampiňónmi + 150 g ryža = 350 g porcia

Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.

Suroviny na 10 porcií

  • 20 ml Rastlinný olej
  • 700 g LUNTER Tofu naturálne
  • 75 g Cibuľa
  • 575 g Šampiňóny
  • 25 g Mletá sladká paprika
  • 5 g Mleté čierne korenie
  • 950 ml Zeleninový vývar
  • 75 ml Sójová omáčka
  • 200 ml Voda
  • 20 g Kukuričný škrob

Technologický postup

  1. Tofu nakrájame na ľubovoľné tvary a opražíme 4-5 minút na oleji zo všetkých strán dozlatista.
  2. K tofu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny nakrájané na plátky, čierne korenie a sladkú papriku. Všetko spolu restujeme 5 minút.
  3. Pridáme zeleninový vývar a sójovú omáčku a privedieme k varu. 5 minút povaríme, pridáme škrob rozmiešaný vo vode a varíme ďalších 5 minút.
  4. Podávame s ryžou.