DruhHlavné jedlo
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Klasické jedlo sa často dá veľmi ľahko a rýchlo upraviť na vegánske. V tomto prípade je hlavná surovina tofu a šampiňóny. Práve vďaka tofu jedlo neobsahuje žiaden cholesterol. ale obsahuje veľa bielkovín a vápnika.
Podávame s ryžou, alebo pokojne aj s quinoou, či bulgurom.
Porcia: 200 g tofu so šampiňónmi + 150 g ryža = 350 g porcia
Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.
Suroviny na 10 porcií
- 20 ml Rastlinný olej
- 700 g LUNTER Tofu naturálne
- 75 g Cibuľa
- 575 g Šampiňóny
- 25 g Mletá sladká paprika
- 5 g Mleté čierne korenie
- 950 ml Zeleninový vývar
- 75 ml Sójová omáčka
- 200 ml Voda
- 20 g Kukuričný škrob
Technologický postup
- Tofu nakrájame na ľubovoľné tvary a opražíme 4-5 minút na oleji zo všetkých strán dozlatista.
- K tofu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny nakrájané na plátky, čierne korenie a sladkú papriku. Všetko spolu restujeme 5 minút.
- Pridáme zeleninový vývar a sójovú omáčku a privedieme k varu. 5 minút povaríme, pridáme škrob rozmiešaný vo vode a varíme ďalších 5 minút.
- Podávame s ryžou.