DruhHlavné jedlo
SurovinaČervená šošovica
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Červená šošovica je druhom šošovice, ktorá sa vopred nemusí namáčať a uvaríte ju za 15 minút. Tento druh šošovice má jemnú chuť, obsahuje dôležité minerály a vitamíny a taktiež je bohatá na vlákninu, ktorá prospieva črevnej mikroflóre.
Vyskúšajte si spraviť túto marockú šošovicu, ktorá určite ozvláštni Váš jedálniček.
Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.
Porcia: 180 g + 180 g príloha = 360 g
Suroviny na 10 porcií
- 100 g Cibuľa
- 500 g Mrkva
- 350 g Červená šošovica
- 1,5 l Voda/Zeleninový vývar
- 1 kg Krájané konzervované paradajky
- 25 g Mletý koriander
- 10 g Mletý zázvor
- 10 g Mletá rasca
- Soľ
- Mleté korenie
Technologický postup
- Nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja.
- Pridáme mrkvu a koreniny. Chvíľu restujeme.
- Pridáme vodu alebo vývar a krájané paradajky.
- Varíme 15 minút.
- Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu a varíme ešte 7 minút.
- Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a korením.
- Podávame s ryžou.