Lečo s tofu

lečo s tofu, vegánske jedlo

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Tofu

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Slovenská klasika vo vegánskej verzii od Maktarinky.

Na rozdiel od klasickej verzie, tofu s lečom neobsahuje žiaden cholesterol. Vďaka tofu však obsahuje veľa bielkovín a vápnika.

Porcia: 300 g lečo + 50 g pečivo

Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.

Suroviny na 10 porcií

  • 40 ml Rastlinný olej
  • 50 g Cibuľa
  • 25 g Mletá sladká paprika
  • 1 kg Čerstvé paradajky
  • 750 g Zelená paprika
  • 750 ml Voda
  • 700 g LUNTER Tofu údené
  • 5 g Čierne korenie mleté
  • 10 g Soľ

Technologický postup

  1. Cibuľu opražíme na oleji.
  2. Pridáme sladkú mletú papriku, paradajky a papriky nakrájané na prúžky a všetko spolu restujeme 5 minút.
  3. Zeleninu následne podlejeme vodou, prikryjeme a za občasného premiešania necháme dusiť 10 minút.
  4. Nakoniec pridáme priamo do zeleniny namrvené tofu, premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme podávať.