DruhHlavné jedlo
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Slovenská klasika vo vegánskej verzii od Maktarinky.
Na rozdiel od klasickej verzie, tofu s lečom neobsahuje žiaden cholesterol. Vďaka tofu však obsahuje veľa bielkovín a vápnika.
Porcia: 300 g lečo + 50 g pečivo
Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.
Suroviny na 10 porcií
- 40 ml Rastlinný olej
- 50 g Cibuľa
- 25 g Mletá sladká paprika
- 1 kg Čerstvé paradajky
- 750 g Zelená paprika
- 750 ml Voda
- 700 g LUNTER Tofu údené
- 5 g Čierne korenie mleté
- 10 g Soľ
Technologický postup
- Cibuľu opražíme na oleji.
- Pridáme sladkú mletú papriku, paradajky a papriky nakrájané na prúžky a všetko spolu restujeme 5 minút.
- Zeleninu následne podlejeme vodou, prikryjeme a za občasného premiešania necháme dusiť 10 minút.
- Nakoniec pridáme priamo do zeleniny namrvené tofu, premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme podávať.