Hráškové tagliatelle

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Cestoviny

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Hrach – či čerstvý alebo mrazený, je strukovina, ktorá ako jedna z mála rastlinných zdrojov obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny. Vysoký obsah vitamínov C, K, A, zinku, draslíka, železa a vitamínov skupiny B robí z hrachu surovinu, ktorú odporúčame pridať do Vašich jedálničkov.

Ak neviete, čo si z hrachu navariť, skúste tieto jednoduché tagliatelle s hráškovou omáčkou, ktoré sú nielen plné vitamínov a minerálov, ale aj chuti.

Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.

Porcia: 360 g

Suroviny na 10 porcií

  • 1,2 kg Mrazený hrášok
  • 100 g Cibuľa
  • 10 g Sušený cesnak
  • 500 ml Sójová smotana
  • 200 ml Zeleninový vývar/Voda
  • 200 g Údené tofu
  • Mleté korenie
  • Soľ

Technologický postup

  1. Hrášok prepláchneme teplou vodou.
  2. Cibuľu si opražíme na oleji, pridáme sušený cesnak, hrášok, sójovú smotanu a vodu.
  3. Rozmixujeme dohladka a dochutíme soľou.
  4. Podávame s bezvaječnými cestovinami a kockami opečeného tofu.