DruhHlavné jedlo
SurovinaCestoviny
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Hrach – či čerstvý alebo mrazený, je strukovina, ktorá ako jedna z mála rastlinných zdrojov obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny. Vysoký obsah vitamínov C, K, A, zinku, draslíka, železa a vitamínov skupiny B robí z hrachu surovinu, ktorú odporúčame pridať do Vašich jedálničkov.
Ak neviete, čo si z hrachu navariť, skúste tieto jednoduché tagliatelle s hráškovou omáčkou, ktoré sú nielen plné vitamínov a minerálov, ale aj chuti.
Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.
Porcia: 360 g
Suroviny na 10 porcií
- 1,2 kg Mrazený hrášok
- 100 g Cibuľa
- 10 g Sušený cesnak
- 500 ml Sójová smotana
- 200 ml Zeleninový vývar/Voda
- 200 g Údené tofu
- Mleté korenie
- Soľ
Technologický postup
- Hrášok prepláchneme teplou vodou.
- Cibuľu si opražíme na oleji, pridáme sušený cesnak, hrášok, sójovú smotanu a vodu.
- Rozmixujeme dohladka a dochutíme soľou.
- Podávame s bezvaječnými cestovinami a kockami opečeného tofu.