DruhHlavné jedlo
SurovinaHrach
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Hrachová kaša neodmysliteľne patrí k slovenskej kuchyni. Bežne sa podáva s rôznymi údeninami, opečenou cibuľkou a krajcom chleba. Naša rastlinná varianta je podávaná s údeným tofu, ktoré doladí chuť tejto kaše a zároveň je nutrične bohaté na všetky aminokyseliny, vitamíny a minerály.
Tento recept je veľmi jednoduchý, a preto aj keď nie ste najlepší kuchár, túto hrachovú kašu s tofu zvládnete ľavou zadnou.
Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.
Porcia: 300 g + 60 g tofu (už opražené) = 360 g
Suroviny na 10 porcií
- 1,2 kg Polený hrach
- 25 g Sušený majorán
- 100 g Cibuľa
- 50 g Cesnak
- 900 g Údené tofu
- Mleté korenie
- Soľ
Technologický postup
- Hrach uvaríme domäkka a rozmixujeme dohladka.
- Podľa potreby doladíme konzistenciu vodou alebo vývarom.
- Na panvici si opražíme nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom a majoránom, a všetko spolu pridáme ku kaši.
- Kašu poriadne osolíme a pridáme čierne korenie.
- Podávame s opraženou cibuľou a opečenými plátkami tofu.