DruhHlavné jedlo
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Veľmi jednoduchý recept v ázijskom štýle od Maktarinky, Plný vápniku, vďaka tofu a brokolici.
Porcia: 150 g tofu + 150 g ryža + 50 g brokolica= 350 g
Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.
Suroviny na 10 porcií
- 700 ml Rastlinný olej
- 12,5 kg LUNTER Tofu naturálne
- 560 g Cesnak
- 695g Jarná cibuľka
- 3,5 l Zeleninový vývar
- 1,4 l Sójová omáčka
- 350 g Hnedý cukor
- 350g Kukuričný škrob
- 560 g Brokolica čerstvá
Technologický postup
- Tofu nakrájame na rezance, ktoré opražíme 5-6 minút na oleji, kým nespevnejú a nezozlatnú. Odložíme si ich bokom.
- Na panvici na troche oleja opražíme pretlačený cesnak a jarnú cibuľku.
- Pridáme zeleninový vývar, sójovú omáčku a cukor. Zmes privedieme k varu.
- Škrob si rozmiešame v troche vody a pridáme ho k omáčke. 5 minút omáčku povaríme, aby sa zrekudovala.
- Nakoniec pridáme tofu a premiešame ho s hotovou omáčkou.
- Brokolicu rozoberieme na ružičky, ktoré necháme pariť 5-6 minút.
- Podávame s ryžou a parenou brokolicou..