DruhHlavné jedlo
SurovinaZemiaky
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Granadír alebo granatiersky pochod je veľmi známe jedlo zo slovenskej kuchyne. Na jeho prípravu budete potrebovať iba základné suroviny, ktoré máte určite po ruke. Vyskúšajte túto vegánsku verziu granadíru s údeným tofu a určite si na nej pochutíte.
Recept zostavila Maktarinka a nájdete ho aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Recepty z jedného hrnca.
Porcia: 360 g
Suroviny na 10 porcií
- 100 g Cibuľa
- 1,3 kg Zemiaky
- 800 g Cestoviny fliačky
- 50 g Sladká paprika
- 400 g Údené tofu
- Soľ
- Mleté korenie
Technologický postup
- Zemiaky uvaríme do mäkka a ošúpeme.
- Vo vriacej a osolenej vode uvaríme fliačky.
- Tofu nakrájame na kocky, opražíme na oleji a odložíme bokom.
- V tej iste panvici, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a restujeme, kým sa nerozvonia.
- Pridáme zemiaky a fliačky, premiešame, osolíme, ochutíme čiernym korením.
- Podávame s kyslými uhorkami.