Tento recept je rýchly a jednoduchý, plný zeleniny a doplnený o pepitky. Keďže nepoužívame žiadne polievkové dochucovalo, v polievke vyniknú všetky chute jednotlivej zeleniny.
Želáme vám dobrú chuť!
Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.
DruhPolievka
SurovinaČervená šošovica
NáročnosťZačiatočník
AutorBidfood Slovakia
Suroviny na 10 porcií
Vývar
- 0,05 l Rastlinný olej
- 100 g Farebná mrkva
- 60 g Stonkový zeler
- 30 g Cibuľa
- 80 g Čerstvý karfiol
- 70 g Červená repa
- 50 g Petržlen
- 50 g Zeler
- Celé čierne korenie
- Soľ
Šošovicové pepitky
- 300 g Pepitky z červenej šošovice a mrkvy
- 0,05 l Olivový olej (môže byť aj ochutený)
- 1 l Voda)
Technologický postup
- V hrnci si privedieme k varu vodu, osolíme a vsypeme pepitky. Varíme približne sedem minút, scedíme cez sitko, opláchneme studenou vodou a servírujeme ako vložku do polievky.
- Očistíme si zeleninu a prekrájame ju na väčšie kúsky.
- V hrnci si zohrejeme olej, pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu, opečieme a jemne osolíme. Soľou dosiahneme, že sa nám cibuľa nerozvarí a zostane „al dente“.
- Pridáme ostatnú, na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu, spolu premiešame a podlejeme vodou.
- Privedieme k varu, stiahneme plameň a varíme približne päť minút.
- Ochutíme soľou a korením a môžeme servírovať.