
DruhHlavné jedlo
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Tarhoňa je popri ryži a zemiakoch trocha zabudnutá príloha, čo je škoda, pretože má jedinečnú štruktúru a výborne sa hodí k omáčkam, tofu a zelenine od výmyslu sveta. Vyskúšajte toto lacné a sýte jedlo z hrášku, tofu a rastlinnej smotany, ktoré je nenáročné na suroviny a rýchlo je na stole. Určite vám zachutí.
Recept zostavila Maktarinka.
Suroviny na 10 porcií
- 75 ml Rastlinný olej
- 900 g Lunter tofu údené
- 75 ml Sójová omáčka
- 2,5 ČL Sladká mletá paprika
- 1,5 ČL Drvená rasca
- 1250 ml Zeleninový vývar
- 600 g Mrazený hrášok
- 200 ml Rastlinná smotana
- 1,5 PL Kukuričný škrob
- Soľ
- Čierne korenie
Technologický postup
- Tofu si nakrájame na plátky či kocky a opražíme na oleji dozlatista.
- Pridáme sójovú omáčku a korenie a ešte chvíľu miešame a restujeme.
- Pridáme zeleninový vývar a hrášok. Privedieme k varu.
- V rastlinnej smotane poriadne rozmiešame kukuričný škrob. Zmes primiešame k tofu s hráškom. Varíme 3-4 minúty do zhustnutia omáčky.
- Dochutíme štipkou soli a čierneho korenia. Podávame s tarhoňou.