Tofu na hrášku s tarhoňou

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Tofu

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka


Tarhoňa je popri ryži a zemiakoch trocha zabudnutá príloha, čo je škoda, pretože má jedinečnú štruktúru a výborne sa hodí k omáčkam, tofu a zelenine od výmyslu sveta. Vyskúšajte toto lacné a sýte jedlo z hrášku, tofu a rastlinnej smotany, ktoré je nenáročné na suroviny a rýchlo je na stole. Určite vám zachutí.

Recept zostavila Maktarinka.

Suroviny na 10 porcií

  • 75 ml Rastlinný olej
  • 900 g Lunter tofu údené
  • 75 ml Sójová omáčka
  • 2,5 ČL Sladká mletá paprika
  • 1,5 ČL Drvená rasca
  • 1250 ml Zeleninový vývar
  • 600 g Mrazený hrášok
  • 200 ml Rastlinná smotana
  • 1,5 PL Kukuričný škrob
  • Soľ
  • Čierne korenie

Technologický postup

  1. Tofu si nakrájame na plátky či kocky a opražíme na oleji dozlatista.
  2. Pridáme sójovú omáčku a korenie a ešte chvíľu miešame  a restujeme.
  3. Pridáme zeleninový vývar a hrášok. Privedieme k varu.
  4. V rastlinnej smotane poriadne rozmiešame kukuričný škrob. Zmes primiešame k tofu s hráškom. Varíme 3-4 minúty do zhustnutia omáčky.
  5. Dochutíme štipkou soli a čierneho korenia. Podávame s tarhoňou.