Fazuľový guláš s chlebom. Rýchly a jednoduchý. Dnes použijeme sterilizovanú fazuľu, no pri troche plánovania ho spravíte aj zo suchej fazule.
Ak by sme chceli netradičný guláš, môžeme pridať:
- 1 čl Kakao
- 1 čl Škorica
- podliať ho červeným vínom, ale na začiatku, aby sa alkohol odparil a zostala iba chuť vína.
A ešte odkaz od šéfkuchára Jána Dudu:
„Nezahusťujte nikdy guláš múkou, radšej si nastrúhajte zemiak.“
Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.
DruhHlavné jedlo
SurovinaČervená fazuľa
NáročnosťZačiatočník
AutorBidfood Slovakia
Suroviny na 10 porcií
- 0,1 l Repkový olej
- 150 g Cibuľa
- 20 g Cesnak
- 700 g Sterilizovaná červená fazuľa
- 800 g Zemiaky
- 300 g Mrkva a petržlen
- 50 g Údená červená paprika
- 300 g Drvené paradajky
- 200 g Rastlinná smotana
- Mleté čierne korenie
- Soľ
- Chlieb
Technologický postup
- V hrnci si zohrejeme olej. Opečieme na hrubšie nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, sušený, alebo na plátky nakrájaný cesnak, rascu a sterilizovanú fazuľu. Premiešame a krátko povaríme.
- Pridáme zemiaky a údenú papriku, a premiešame. (Ak máme nové zemiaky, môžeme ich pridať aj so šupkou, ktorá po rozvarení guláš prihustí.)
- Pridáme drvené paradajky a mierne podlejeme vodou.
- Osolíme a okoreníme, a necháme variť, aby sa premiešali chute a zelenina sa uvarila. Redukujeme do požadovanej hustoty.
- Servírujeme v liatinovej miske jemne preliate vegánskou kyslou smotanou a dekorované čerstvo nasekanou zelenou cibuľkou a chlebom.