Fazuľový guláš s chlebom

Fazuľový guláš s chlebom. Rýchly a jednoduchý. Dnes použijeme sterilizovanú fazuľu, no pri troche plánovania ho spravíte aj zo suchej fazule.

Ak by sme chceli netradičný guláš, môžeme pridať:

  • 1 čl Kakao
  • 1 čl Škorica
  • podliať ho červeným vínom, ale na začiatku, aby sa alkohol odparil a zostala iba chuť vína.

A ešte odkaz od šéfkuchára Jána Dudu:

„Nezahusťujte nikdy guláš múkou, radšej si nastrúhajte zemiak.“

Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Červená fazuľa

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Bidfood Slovakia

Suroviny na 10 porcií

  • 0,1 l Repkový olej
  • 150 g Cibuľa
  • 20 g Cesnak
  • 700 g Sterilizovaná červená fazuľa
  • 800 g Zemiaky
  • 300 g Mrkva a petržlen
  • 50 g Údená červená paprika
  • 300 g Drvené paradajky
  • 200 g Rastlinná smotana
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • Chlieb

Technologický postup

  1. V hrnci si zohrejeme olej. Opečieme na hrubšie nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, sušený, alebo na plátky nakrájaný cesnak, rascu a sterilizovanú fazuľu. Premiešame a krátko povaríme.
  2. Pridáme zemiaky a údenú papriku, a premiešame. (Ak máme nové zemiaky, môžeme ich pridať aj so šupkou, ktorá po rozvarení guláš prihustí.)
  3. Pridáme drvené paradajky a mierne podlejeme vodou.
  4. Osolíme a okoreníme, a necháme variť, aby sa premiešali chute a zelenina sa uvarila. Redukujeme do požadovanej hustoty.
  5. Servírujeme v liatinovej miske jemne preliate vegánskou kyslou smotanou a dekorované čerstvo nasekanou zelenou cibuľkou a chlebom.