Šéfkuchár Ján Duda nám v tomto video recepte ukáže, ako najlepšie pripraviť polievku, ktorá zasýti či zahreje najmä v chladných a sychravých dňoch.
Ak navyše vrch polievky dozdobíme opečeným cícerom a farebným korením, istotne na ňu prilákame všetky typy stravníkov.
Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.
DruhPolievka
SurovinaCícer
NáročnosťZačiatočník
AutorBidfood Slovakia
Suroviny na 10 porcií
- 0,05 l Olej rastlinný
- 100 g Cibuľa na jemno nakrájaná
- 500 g Cícer sterilizovaný
- 0,2 l Kokosové mlieko
- 4 g Cesnak plátky
- 3 g Ružové korenie
- 2 g Čierny sezam
- 3 g Petržlenová vňať kučeravá
- Soľ
Technologický postup
- V kastróly si na rozpálenom oleji opečieme na jemno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme scedený sterilizovaný cícer, vodu z neho nevylievame. Cícer si opečieme do chrumkava, vyberieme si 1/3 na vložku do polievky, podlejeme scedenou vodou a dusíme do mäkka.
- Ochutíme ružovým korením a soľou a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. V prípade potreby môžeme prepasírovať cez jemné sitko a servírujeme.
- Polievku na tanieri ozdobíme na hrubo nasekanou kučeravou petržlenovou vňaťou, čiernym sezamom a medzi prstami drveným sušeným ružovým korením.