Chilli sin carne je vegánska verzia obľúbeného jedla Chilli con carne. Rozdiel je v jednom slovíčku: „sin“ znamená v španielčine „bez“ a „con“ znamená „s„. Celý názov teda znamená „čili bez mäsa„, alebo „čili s mäsom“.
V našom recepte podávame chilli v pšeničnej placke, na rozdiel od bežne podávaného v miske, podobne, ako guláš. Preto je toto chilli oveľa hustejšie a dá sa jesť rukami, alebo zobrať so sebou na výlet.
Jedlo podávané v pšeničnej placke sa dobre hodí aj na raňajky.
DruhHlavné jedlo
SurovinaČervená fazuľa
NáročnosťStredne pokročilý
AutorBidfood Slovakia
Suroviny na 10 porcií
Chilli sin carne
- 0,05 l Rastlinný olej
- 100 g Cibuľa
- 150 g Mrkva
- 300 g Drvené paradajky
- 200 g Sterilizovaná červené fazuľa
- 100 g Sterilizovaná lahôdková kukurica
- (alebo 430g sterilizovaný mix fazuľa, kukurica a paradajková omáčka)
- 600 g Vegánske mleté
- 5 g Drvené chilli
- Soľ
- Korenie
Pšeničná placka
- 10 ks Pšeničná placka
- 100 g Miešaný listový šalát
- 200 g Uvarená celozrnná ryža
Technologický postup
- Mrkvu a cibuľu si nakrájame na jemno. Na oleji vo vhodnom hrnci si opečieme cibuľu, pridáme mrkvu, premiešame a ešte krátko pražíme.
- Pridáme vegánske mleté, premiešame a podlejeme paradajkami.
- Pridáme kukuricu a fazuľu a trošku drveného chilli. Ochutíme soľou a korením, dobre premiešame a za stáleho miešania dusíme do pevnej hmoty. Ochutíme podľa potreby ešte drveným chilli.
- Placky si po jednom z oboch strán zohrejeme na suchej panvici aby nám zmäkli a mohli sme s nimi pracovať. Na zohriate placky poukladáme šalát, uvarenú ryžu a pripravené chilli sin carne.
- Rukami dobre zatiahneme do rolky / wrapu a na grilovacej panvici opečieme z každej strany aby sa nám spravila chrumkavá krusta.
- Servírujeme prekrojené na polovicu poprípade preliate paradajkovou omáčkou.