Chilli sin carne v pšeničnej placke

Chilli sin carne je vegánska verzia obľúbeného jedla Chilli con carne. Rozdiel je v jednom slovíčku: „sin“ znamená v španielčine „bez“ a „con“ znamená „s. Celý názov teda znamená „čili bez mäsa„, alebo „čili s mäsom“.

V našom recepte podávame chilli v pšeničnej placke, na rozdiel od bežne podávaného v miske, podobne, ako guláš. Preto je toto chilli oveľa hustejšie a dá sa jesť rukami, alebo zobrať so sebou na výlet.

Jedlo podávané v pšeničnej placke sa dobre hodí aj na raňajky.

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Červená fazuľa

Náročnosť
Stredne pokročilý

Autor
Bidfood Slovakia

Suroviny na 10 porcií

Chilli sin carne

  • 0,05 l Rastlinný olej
  • 100 g Cibuľa
  • 150 g Mrkva
  • 300 g Drvené paradajky
  • 200 g Sterilizovaná červené fazuľa
  • 100 g Sterilizovaná lahôdková kukurica
  • (alebo 430g sterilizovaný mix fazuľa, kukurica a paradajková omáčka)
  • 600 g Vegánske mleté
  • 5 g Drvené chilli
  • Soľ
  • Korenie

Pšeničná placka

  • 10 ks Pšeničná placka
  • 100 g Miešaný listový šalát
  • 200 g Uvarená celozrnná ryža

Technologický postup

  1. Mrkvu a cibuľu si nakrájame na jemno. Na oleji vo vhodnom hrnci si opečieme cibuľu, pridáme mrkvu, premiešame a ešte krátko pražíme.
  2. Pridáme vegánske mleté, premiešame a podlejeme paradajkami.
  3. Pridáme kukuricu a fazuľu a trošku drveného chilli. Ochutíme soľou a korením, dobre premiešame a za stáleho miešania dusíme do pevnej hmoty. Ochutíme podľa potreby ešte drveným chilli.
  4. Placky si po jednom z oboch strán zohrejeme na suchej panvici aby nám zmäkli a mohli sme s nimi pracovať. Na zohriate placky poukladáme šalát, uvarenú ryžu a pripravené chilli sin carne.
  5. Rukami dobre zatiahneme do rolky / wrapu a na grilovacej panvici opečieme z každej strany aby sa nám spravila chrumkavá krusta.
  6. Servírujeme prekrojené na polovicu poprípade preliate paradajkovou omáčkou.