Školská kuchárka

Pre všetky zapojené univerzitné kuchyne či výdajné miesta sme pripravili informačné brožúry, ktoré im pomôžu nielen s varením chutných a zdravých vegánskych receptov, ale aj s pochopením problematiky. Okrem našej brožúry s 25 čisto rastlinnými receptami sú pre vás voľne k stiahnutiu dostupné aj brožúry o ekológii, zdraví či všeobecne o projekte a jeho pozadí.

Kuchárka Zelenej jedálne

Projekt Zelená jedáleň je súčasťou celosvetového hnutia Meatless Monday, do ktorého sú zapojení jednotlivci, školy, nemocnice, pracoviská či rôzne reštaurácie. Pre jednoduchý štart pri zaradení rastlinnej stravy do vášho jedálnička vám poslúži práve táto kuchárka, ktorá obsahuje 25 chutných a zdravých receptov.

Jedz ekologicky so zelenou jedálňou

Ako súvisí živočíšny priemysel s produkciou skleníkových plynov, spotrebou fosílnych palív, degradáciou pôdy, odlesňovaním dažďových pralesov a spotrebou pitnej vody? Prečítajte si našu brožúrku a dozviete sa akú zmenu pre planétu môžete priniesť zaradením rastlinnej stravy do vášho jedálnička. 

Jedz zdravo so zelenou jedálňou

Aké následky na naše zdravie má nízka konzumácia ovocia, zeleniny a strukovín v kombinácií s vysokou spotrebou živočíšnych produktov? Rastlinná strava môže byť prevenciou vzniku chronických neprenosných ochorení a dokonca môže prispieť k ich zlepšeniu.

Zelená jedáleň: zdravo, chutne, ekologicky

Každý človek si praje lepšie zdravie, čisté svedomie, stabilnejšie podnebie a zdravé životné prostredie. Zapojením sa do projektu Zelená jedáleň uvidíte, akými jednoduchými spoločnými krokmi môžeme dosiahnuť všetky tieto ciele. Ďakujeme vám za váš záujem o náš projekt!