Netradično-tradičný videorecept na ŠOŠOVICOVÝ prívarok s TOFU párkom.
Hoci si šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. rád zavtipkuje, že : „Čierna šošovica sa varí asi tak 3,5h a týždeň predtým ju treba namočiť, namáčať ju netreba vôbec a varí sa len 8 -10 minút.
Zopár tipov na netradičný šošovicový prívarok:
- Základom každého dobrého jedla je cibuľa
- Tajomstvom je karamel: po orestovaní cibule pridáme cukor
- Ocot ide hneď do cibule – stratí sa agresivita, ale zostane kyslá chuť
- Soľ sa dáva až na konci – inak cibuľa zostane tvrdá a nerozpadne sa (čo je teraz žiaduce)
- Ak sa ocot varí so zemiakmi, tak sa nerozvaria a zostanú „al dente“
Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.
DruhHlavné jedlo
SurovinaČierna šošovica Beluga
NáročnosťZačiatočník
AutorBidfood Slovakia
Suroviny na 10 porcií
Šošovicový prívarok
- 0,05l Rastlinný olej
- 100 g Žltá cibuľa
- 20 g Cesnak
- 600 g Čierna šošovica Beluga
- 400 g Zemiaky
- 20 g Rukola
- 0,1 l Ocot
- 0,2 l Rastlinná smotana na šľahanie 31%
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Jemné tofu párky
- 0,1 l Rastlinný olej
- 500 g Jemné tofu párky
Technologický postup
- V hrnci si zohrejeme olej, pridáme na jemno nasekanú cibuľu, opečieme do sklovita.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cesnak a spolu dobre premiešame.
- Osolíme, mierne okoreníme, podlejeme ½ smotany a vodou a necháme uvariť na skus.
- Pridáme čiernu šošovicu a spolu povaríme.
- Panvicu si zohrejeme, vlejeme ocot a necháme prejsť varom. Odstavíme a necháme vychladnúť. Takto prevareným octom zabezpečíme, že omáčka nebude mať hrudky (smotana sa nezgrcne).
- Keď máme zemiaky uvarené ochutíme octom, soľou a korením a dolejeme zvyšnú smotanu podľa potreby.
- Na grilovacej panvici si zohrejeme olej a jemné párky opečieme z každej strany a môžeme podávať. Na tanieri dekorujeme lístkami rukoly.