DruhHlavné jedlo
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
„Žívánska“ je klasické slovenské, alebo ešte uhorské jedlo, ktoré zvykne obsahovať zemiaky a množstvo mäsa. V alobale zabalené suroviny sa pečú v rúre, alebo priamo v pahrebe.
Recept od Maktarinky vo vegánskej verzii je však oveľa zdravší. Nemusíte ho, v rámci zero waste, ani baliť v alobale. Na rozdiel od mäsovej verzii ho netreba ani tak dlho piecť.
Porcia: 300 g živánskej + 30 g kyslé uhorky = 330 g
Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.
Suroviny na 10 porcií
- 2,2 kg Zemiaky
- 725 g Cuketa
- 375 g Cibuľa
- 1,1 kg LUNTER Tofu (marinované/tymiánové)
- 725 g Cherry paradajky
- 150 ml Olivový olej
- 50 g Mletá sladká paprika
- 35 g Sušený rozmarín
- 25 g Drvená rasca
- 35 g Soľ
Technologický postup
- Zemiaky a cuketu nakrájame na polmesiačiky, cibuľu na tenké plátky, pridáme tofu nakrájané na kocky a celé cherry paradajky.
- Zmes premiešame s olejom, mletou paprikou, rozmarínom, rascou a soľou.
- Pečieme na plechu 40 minút na 220 stupňov a následne ešte 10 minút na 250 stupňov.
- Podávame s kyslou uhorkou.