Tofu nátierka na spôsob bryndzovej

Druh
Desiata

Surovina
Tofu

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Ak bryndzová nátierka patrila aj k vášmu detstvu a chcete si pochutiť na vegánskej verzii, potrebujete iba zopár bežných ingrediencií a 3 minúty času.

Celý úspech stojí na bielom tofu ku ktorému pridávame horčicu pre kyslosť, vegánske maslo pre dosiahnutie krémovej lahodnej konzistencie a mletú údenú papriku a soľ na dochutenie. Určite nakoniec nezabudnite na jarnú cibuľku či pažítku, ktorá celú nátierku dotvára.

Hotovú nátierku si natrite na chlieb či rožok a garantujeme, že vás chuť vráti do školských lavíc.

Recept zostavila Maktarinka.

Suroviny na 10 porcií

  • 360 g Lunter tofu naturálne
  • 7-8 PL Plnotučná horčica
  • 4 ČL Mletá údená paprika
  • 6 PL Vegánsky roztierateľný margarín
  • 2 Hrste jarnej cibuľky alebo pažítky
  • Soľ

Technologický postup

  1. Z tofu čistou utierkou vytlačíme vodu a rozdrvíme ho prstami na menšie časti.
  2. Pridáme ho do food processora spolu s horčicou, údenou paprikou a maslom. Môžeme použiť aj tyčový mixér.
  3. Zmes rozmixujeme do nátierkovej konzistencie a podľa chuti pridáme soľ, prípadne viac horčice.
  4. Nakoniec do nátierky vmiešame nasekanú jarnú cibuľku či pažítku. Podávame s pečivom.