DruhDesiata
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Ak bryndzová nátierka patrila aj k vášmu detstvu a chcete si pochutiť na vegánskej verzii, potrebujete iba zopár bežných ingrediencií a 3 minúty času.
Celý úspech stojí na bielom tofu ku ktorému pridávame horčicu pre kyslosť, vegánske maslo pre dosiahnutie krémovej lahodnej konzistencie a mletú údenú papriku a soľ na dochutenie. Určite nakoniec nezabudnite na jarnú cibuľku či pažítku, ktorá celú nátierku dotvára.
Hotovú nátierku si natrite na chlieb či rožok a garantujeme, že vás chuť vráti do školských lavíc.
Recept zostavila Maktarinka.
Suroviny na 10 porcií
- 360 g Lunter tofu naturálne
- 7-8 PL Plnotučná horčica
- 4 ČL Mletá údená paprika
- 6 PL Vegánsky roztierateľný margarín
- 2 Hrste jarnej cibuľky alebo pažítky
- Soľ
Technologický postup
- Z tofu čistou utierkou vytlačíme vodu a rozdrvíme ho prstami na menšie časti.
- Pridáme ho do food processora spolu s horčicou, údenou paprikou a maslom. Môžeme použiť aj tyčový mixér.
- Zmes rozmixujeme do nátierkovej konzistencie a podľa chuti pridáme soľ, prípadne viac horčice.
- Nakoniec do nátierky vmiešame nasekanú jarnú cibuľku či pažítku. Podávame s pečivom.