Tofu na paprike

tofu na paprike s ryžou, vegánske jedlo

Druh
Hlavné jedlo

Surovina
Tofu

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Maktarinka

Recept od Maktarinky, na slovenskú klasiku vo vegánskej verzii.

Jedlo je vďaka tofu bohaté na vápnik a bielkoviny.

Porcia: 200 g tofu s pórom + 150 g ryža = 350 g

Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.

Suroviny na 10 porcií

  • 70 ml Rastlinný olej
  • 1,4 kg LUNTER Tofu naturálne
  • 70 ml Sójová omáčka
  • 300 g Pór
  • 50 g Mletá sladká paprika
  • 1,7 l Zeleninový vývar
  • 600 ml Rastlinná smotana
  • 70 g Kukuričný škrob
  • 15 g Mleté čierne korenie
  • 40 ml Citrónová šťava
  • 40 g Soľ

Technologický postup

  1. Tofu nakrájame na kocky a opražíme, za občasného premiešania, asi 3 minúty na oleji, kým nie je zlatisté.
  2. Na tofu vylejeme sójovú omáčku, premiešame a ešte minútu pražíme. Teplotu mierne znížime, tofu poprášime mletou paprikou a pridáme pór nakrájaný na kolieska. Všetko spolu premiešame, keď sa paprika rozvonia, pridáme zeleninový vývar a všetko spolu privedieme k varu.
  3. Pridáme rastlinnú smotanu, v ktorej sme si rozmiešali kukuričný škrob a necháme ešte 5 minút prejsť varom. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a čiernym korením.
  4. Podávame s ryžou.