DruhHlavné jedlo
SurovinaTofu
NáročnosťZačiatočník
AutorMaktarinka
Recept od Maktarinky, na slovenskú klasiku vo vegánskej verzii.
Jedlo je vďaka tofu bohaté na vápnik a bielkoviny.
Porcia: 200 g tofu s pórom + 150 g ryža = 350 g
Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla v spolupráci s firmou AlfaBio, s.r.o.
Suroviny na 10 porcií
- 70 ml Rastlinný olej
- 1,4 kg LUNTER Tofu naturálne
- 70 ml Sójová omáčka
- 300 g Pór
- 50 g Mletá sladká paprika
- 1,7 l Zeleninový vývar
- 600 ml Rastlinná smotana
- 70 g Kukuričný škrob
- 15 g Mleté čierne korenie
- 40 ml Citrónová šťava
- 40 g Soľ
Technologický postup
- Tofu nakrájame na kocky a opražíme, za občasného premiešania, asi 3 minúty na oleji, kým nie je zlatisté.
- Na tofu vylejeme sójovú omáčku, premiešame a ešte minútu pražíme. Teplotu mierne znížime, tofu poprášime mletou paprikou a pridáme pór nakrájaný na kolieska. Všetko spolu premiešame, keď sa paprika rozvonia, pridáme zeleninový vývar a všetko spolu privedieme k varu.
- Pridáme rastlinnú smotanu, v ktorej sme si rozmiešali kukuričný škrob a necháme ešte 5 minút prejsť varom. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a čiernym korením.
- Podávame s ryžou.