Cícerový krém

Šéfkuchár Ján Duda nám v tomto video recepte ukáže, ako najlepšie pripraviť polievku, ktorá zasýti či zahreje najmä v chladných a sychravých dňoch.

Ak navyše vrch polievky dozdobíme opečeným cícerom a farebným korením, istotne na ňu prilákame všetky typy stravníkov.

Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o.

Druh
Polievka

Surovina
Cícer

Náročnosť
Začiatočník

Autor
Bidfood Slovakia

Suroviny na 10 porcií

  • 0,05 l Olej rastlinný
  • 100 g Cibuľa na jemno nakrájaná
  • 500 g Cícer sterilizovaný
  • 0,2 l Kokosové mlieko
  • 4 g Cesnak plátky
  • 3 g Ružové korenie
  • 2 g Čierny sezam
  • 3 g Petržlenová vňať kučeravá
  • Soľ

Technologický postup

  1. V kastróly si na rozpálenom oleji opečieme na jemno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme scedený sterilizovaný cícer, vodu z neho nevylievame. Cícer si opečieme do chrumkava, vyberieme si 1/3 na vložku do polievky, podlejeme scedenou vodou a dusíme do mäkka.
  3. Ochutíme ružovým korením a soľou a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. V prípade potreby môžeme prepasírovať cez jemné sitko a servírujeme.
  4. Polievku na tanieri ozdobíme na hrubo nasekanou kučeravou petržlenovou vňaťou, čiernym sezamom a medzi prstami drveným sušeným ružovým korením.