Archívy Recepty

Custom Post Type for Recepts

Tekvicová omáčka na halušky

Ingrediencie na 200ml: 90g mrkvy 120g tekvice hokkaido 35g zemiakov (typ B) 25 ml sójovej smotany 24g fazule z konzervy 1/4 ČL údená paprika 1/2 ČL soľ štipka čierneho korenia 1/4 PL citrónovej šťavy 1/2 PL lahôdkového sušeného droždia Postup:…

Ďatlové guľky plné energie

Tieto lahodné guľky sú skvelým dezertom bez pridania cukru, ktorý si vy a vaši stravníci môžete smelo dať pred cvičením, ako rýchly dezert, alebo snack, keď potrebujete prirodzenú dávku energie počas dňa. Suroviny na 50 guličiek: Technologický postup:

Chia puding s lesným ovocím

Príprava tohto pudingu vám nezaberie veľa času a nemusíte byť ani skúsený kuchár. Chia semiačka po kontakte s tekutými zložkami napučia a vytvoria gélovitú štruktúru. Puding je iba mierne sladký, no ak máte mlsný jazýček, vrstva rozvareného ovocia dochutí tento…

Chilli sin carne v pšeničnej placke

Chilli sin carne je vegánska verzia obľúbeného jedla Chilli con carne. Rozdiel je v jednom slovíčku: „sin“ znamená v španielčine „bez“ a „con“ znamená „s„. Celý názov teda znamená „čili bez mäsa„, alebo „čili s mäsom“. V našom recepte podávame…

Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou

Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a tofu oškvarkami je jednoduché jedlo, no sýte a plné chuti. Výživovú hodnotu zvýšime použitím chlebovej múky (namiesto bežnej bielej), alebo môžeme požiť aj polovicu celozrnnej múky a polovicu chlebovej. Vegánske halušky obsahujú namiesto vajca…

Hrachové placky so zeleninovým šalátom

Zeleninové fašírky, alebo placky sú univerzálne použiteľné jedlo. Recept na hrachové placky sme zostavili v spolupráci s Bidfood Slovakia, s.r.o. Placky môžete pridať k šalátu a zvýšiť tak výživovú hodnotu celého jedla, ale aj zasýtenie po konzumácii. Ale viete nimi…

Fregula Sarda (Sardínska tarhoňa)

Fregula je sardínska cestovina v tvare guľôčok, ktoré sú predpražené a varia sa v dostatočnom množstve vody, ako bežné cestoviny. Je dostupná v troch veľkostiach, od malých guľôčok až po veľkosť hrachu. Fregula Sarda je typické sardínske jedlo, ktoré sa…

Makový závin

Recept na makový závin nám poskytla pani Adámčíková – vedúca stravovania na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach. Táto jedáleň je do projektu Zelená jedáleň zapojená od roku 2020 a okrem tradičných vegánskych jedál vedie variť aj sladké rastlinné…