Tofu na paprike
Recept od Maktarinky, na slovenskú klasiku vo vegánskej verzii. Jedlo je vďaka tofu bohaté na vápnik a bielkoviny. Porcia: 200 g tofu s pórom + 150 g ryža = 350 g Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty,…
Recept od Maktarinky, na slovenskú klasiku vo vegánskej verzii. Jedlo je vďaka tofu bohaté na vápnik a bielkoviny. Porcia: 200 g tofu s pórom + 150 g ryža = 350 g Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty,…
Šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. navaril pre Zelenú jedáleň klasickú „sviečkovú“ omáčku a k tomu fašírku z červenej fazule. Základ fašírky tvorí fazula, ryža a špaldové vločky. Aby všetky suroviny dobre držali pohromade, použil šéfkuchár uvarený zemiak. No…
Červené kari s basmati ryžou. Ako strukovinu sme použili údené tofu. Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla, keďže zelenina sa len krátko orestuje a všetky potrebné koreniny sú už namiešané v červenej kari paste. Pozor na zloženie červenej…
Fazuľový guláš s chlebom. Rýchly a jednoduchý. Dnes použijeme sterilizovanú fazuľu, no pri troche plánovania ho spravíte aj zo suchej fazule. Ak by sme chceli netradičný guláš, môžeme pridať: 1 čl Kakao 1 čl Škorica podliať ho červeným vínom, ale…
Netradično-tradičný videorecept na ŠOŠOVICOVÝ prívarok s TOFU párkom. Hoci si šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. rád zavtipkuje, že : „Čierna šošovica sa varí asi tak 3,5h a týždeň predtým ju treba namočiť, namáčať ju netreba vôbec a varí…
Veľmi jednoduchý recept v ázijskom štýle od Maktarinky, Plný vápniku, vďaka tofu a brokolici. Porcia: 150 g tofu + 150 g ryža + 50 g brokolica= 350 g Recept nájdete aj v kuchárskej e-knihe na stiahnutie Tofu recepty, ktorá vznikla…
Vyprážaný karfiol so zemiakovo-majonézovým šalátom. A kde je tá STRUKOVINA?Tá sa schováva práve v šaláte vo forme majonézy z červenej šošovice a rozhodne stojí za to ju opäť spomenúť! Navyše šéfkuchár Ján Duda vám to tentokrát názorne ukáže, takže niet šance, aby…
Domáci falafel v pita chlebe Premýšľali ste niekedy nad tým, aké jednoduché jedlo je DOMÁCI FALAFEL ? V podstate sa jedná o fašírku zo sušeného cíceru. Cícer je potrebné na noc namočiť, ráno zmiešať len s pár ďalšími ingredienciami a…
Recept zostavila p.Horváthová, vedúca jedálne na Ekonomickej univerzite. Táto škola je zapojená do projektu Zelená jedáleň. Suroviny na 10 porcií Kari 0,20 kg Cibuľa Cesnak (podľa chuti) 1 ks Zázvor čerstvý (podľa chuti) 1,2 kg Paradajky 0,10 l Olej 0,01 kg…