Workshopy varenia

Rastlinná alternatíva jedál

V spolupráci so spoločnosťou Bidfood Slovakia, s.r.o. sme v Zelenej jedálni opäť pripravili interaktívne workshopy vegánskeho varenia, v ktorých sa zameriame na rýchle varenie z rastlinnej alternatívy mäsa a syru. Workshopy sú určené pre kuchárov všetkých druhov škôl, ale aj reštaurácií a iných gastro prevádzok.


Ak hľadáte rastlinné jedlá s rýchlou prípravou, napr. na tzv. „minutky“, potom neváhajte a prihláste sa na workshop.

K dispozícii vám budú dve Gastroštúdia spoločnosti Bidfood Slovakia, jedno v Novom Meste nad Váhom a druhé v Prešove.

Pod taktovkou šéfkuchára Bidfood Jána Dudu a dvornej kuchárky Zelenej jedálne Lucy Trefnej si spolu uvaríme jedlá z rastlinných alternatív mäsa a syru. Tieto suroviny vám pomôžu ľahko premeniť tradičné mäsové jedlo na čisto rastlinné.

Nové Mesto

nad Váhom

Gastroštúdio Bidfood Slovakia s.r.o.

Trenčianska 2244/49

915 01 Nové Mesto nad Váhom


27.04.2022

10:00 - 12:00

Prešov

Gastroštúdio Bidfood Slovakia s.r.o.

Ku Magašu 1

080 01 Prešov - Haniska


19.05.2022

14:00 - 16:00


Koľko to stojí?

Workshop realizujeme vďaka podpore od spoločnosti Bidfood Slovakia a v rámci projektu Zelená jedáleň je pre účastníkov bezplatný.

Pre koho je určený?

Workshop je určený pre dvoch zamestnancov. Ideálne, ak by prišiel vedúci a šéfkuchár, alebo kuchári, ktorí budú tieto jedlá neskôr pripravovať.

Aká je kapacita?

Pre čo najlepšiu skúsenosť je kapacita na každý workshop obmedzená na 20 účastníkov, preto neváhajte a včas si rezervujte svoje miesto.

Ako dlho to bude trvať?

Podľa našej spoločnej šikovnosti, no odhadujeme to na asi 2h. Ide o interaktívny workshop, kde budú všetci účastníci variť samostatne, alebo vo dvojiciach.

zelenina, suroviny na varenie, vegáínske verenie

Čo budeme na workshope variť?

Cereálne tyčinky
z lístkového cesta, cícerová pena s údeným tempehom

Letný vegánsky boršč,
olivový koreň

Segedínsky guláš
s knedľou a nemäsovými kúskami

Vegánske červené kari,
špenátové pepitky

Nemäsové guľôčky 
v indickej Makhani omáčke, trojfarebná ryža

Lasagna
s rastlinným mletým

Špenátové halušky so
syrovou omáčkou

Kokosovo šošovicové
pepitky, pečené avokádo, lesné ovocie

Cereálne tyčinky z lístkového cesta, cícerová pena s údeným tempehom
Letný vegánsky boršč, olivový koreň
Segedínsky guláš s knedľou a nemäsovými kúskami
Vegánske červené kari, špenátové pepitky
Nemäsové guľôčky v indickej Makhani omáčke, trojfarebná ryža
Lasagna s rastlinným mletým
Špenátové halušky so syrovou omáčkou
Kokosovo šošovicové pepitky, pečené avokádo, lesné ovocie

Čo zahŕňajú workshopy?

Všetky potrebné potraviny, dodanie ktorých zabezpečí spoločnosť Bidfood Slovakia, s.r.o.
Receptúry k vareniu a všetky doteraz vydané kuchárky Zelenej jedálne v tlačenej podobe
Účasť pre dvoch zamestnancov
Telefonické, resp. mailové konzultácie ohľadom rastlinného varenia
Promo na Facebooku Slovenskej vegánskej spoločnosti, Facebooku a Instagrame Zelenej jedálne
Fotky z workshopu uverejnené na webe Zelenej jedálne

Kto vás bude workshopom sprevádzať?

Ján Duda

šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovakia

V minulosti pracoval ako Executive Chef vo Facility System Hub Restaurant v Trenčíne. Je prezidentom Euro-Toques Slovensko, a členom World Master Chef Society i Aregala Slovensko – kuchári bez hraníc.

Poznať ho môžete aj z televíznej obrazovky. Pravidelne kulinársky inšpiruje divákov Dámskeho klubu vysielanom na STV1. Za najlepšieho šéfkuchára vo svojom živote (aj keď bez ocenení), považuje svoju starú mamu a svoju mamu.

Taktiež pokladá za dôležité udržať Slovenské gastronomické bohatstvo a odovzdávať ho ďalej mladším.

Lucy Trefná

koordinátorka projektu Zelená jedáleň

Má viac ako desaťročné skúsenosti so zdravým vegánskym jedlom. Lucy mala vždy rada dobré jedlo, ale vášeň k vareniu objavila v sebe až po prechode na vegánsku stravu.

V jedle rada experimentuje a často kombinuje aj nezvyčajné chute. Inšpiráciu čerpá v zahraničných kuchárskych knihách a blogoch a miluje indickú a thajskú kuchyňu.

Keďže má dve malé deti, veľký dôraz kladie aj na to, aby ich strava bola nie len vegánska ale hlavne zdravá a vyvážená.

Prihlasovací formulár

Jedla uvaríte naozaj dosť, preto si prineste so sebou prenosné nádoby na jedlo, aby ste sa mohli aj doma pochváliť, čo nové ste v kuchyni vykúzlili.

Tieto workshopy môžeme zorganizovať vďaka spoločnosti Bidfood Slovakia, s.r.o.

Spoločnosť Bidfood Slovakia, s.r.o. je už 25 rokov lídrom na slovenskom trhu v oblasti gastronómie. Svojim zákazníkom prináša široký výber potravinového aj doplnkového sortimentu, poskytuje vynikajúce služby a tovar dovezie priamo do Vašej prevádzky.