Hlivový guláš, tekvicové rizoto alebo vegánska koložvárska kapusta. Takéto jedlá sa pred pár dňami učili variť kuchári a kuchárky z vysokoškolských jedální.
Projekt Zelená jedáleň zabezpečuje celý proces zaradenia rastlinných jedál pre ktorúkoľvek vysokú školu na Slovensku. Súčasťou sú aj kuchárske workshopy.
Zelená jedáleň otvorila svoje pomyselné brány aj pre širokú verejnosť a v jednu decembrovú nedeľu zorganizovala kurz vegánskeho varenia aj pre domácich kuchárov. Akí ľudia sa na kurze stretli a čo sme spolu varili, sa dozviete v článku.
Koncom októbra sme pre Aktuality.sk poskytli rozhovor o projekte Zelená jedáleň, o našich úspechoch, o benefitoch vegánskej stravy a hlavne o nedávnom prieskume stravovania. Viac sa o rozhovore dočítate na stránke www.aktuality.sk
Na septembrových Vegánskych hodoch sme spolu so Slovenskou vegánskou spoločnosťou prezentovali Zelenú jedáleň. V článku vám priblížime atmosféru hodov, náš stánok i kuchársku šou s ochutnávkou.
Pred dvoma mesiacmi sme spustili súťaž o najlepšiu Zelenú jedáleň. Boli sme veľmi zvedaví, aké sú práve tie najobľúbenejšie vegánske jedlá, ktoré najradšej kuchári varia a strávníci konzumujú.
Koordinátorka Zelenej jedálne spoznávala krásy ostrovnej Malty a ochutnávala maltézske rastlinné jedlá ako Ftira Maltija, pastizzi, kunserva, ale aj indické a thajské jedlá. Čo to boli za jedlá a ako chutili sa dozviete v článku.
Prečo sme tento rok nerozširovali projekt Zelená jedáleň na ďalšie slovenské vysoké školy? Potrebovali sme vedieť, ako varia školy už zapojené do projektu a či potrebujú našu pomoc. Ako sme to zistili a kto nám pritom pomáhal sa dozviete v článku.