Pozvánka na verejnú diskusiu

Ako súvisí jedlo na našom tanieri s klimatickou krízou? Aké kroky môžeme podniknúť, aby bol náš potravinový systém udržateľnejší? A čo môžu spraviť jednotlivci, univerzity či mestá? Príďte na verejnú diskusiu, kde budeme hľadať odpovede spolu s odborníčkami!

Virtuálny workshop varenia z 28.11.2024

V novembri sme v rámci projektu Zelená jedáleň zorganizovali náš prvý virtuálny workshop varenia, ktorý bol zameraný na podporu prípravy rastlinných jedál vo vysokoškolských jedálňach. Tento interaktívny workshop, ktorý sa uskutočnil v jedálni MediCulina na Slovenskej zdravotníckej univerzite (SZU), bol pripravený tak, aby ukázal praktické možnosti, ako implementovať rastlinné alternatívy do každodenného menu veľkokapacitných kuchýň.

Zelená jedáleň bola na Agrokomplexe 2024

V auguste sa Zelená jedáleň zúčastnila Agrokomplexu kde sme počas štyroch dní ponúkali ochutnávku vegánskych jedál pre účastníkov. Nemali sme ľahkú úlohu, postarať sa o spokojnosť takej masy návštevníkov nám skutočne dalo zabrať.

Ako sme zvládli Zelenú výzvu: Čo na vege stravu hovoria naše kolegyne?

V The Bridge máme už dlhšie „meatless food policy“ a aj keď nie sú všetci z nás vegetariáni, nekupujeme mäso a všetky naše party sú vege. Zelená výzva nám umožnila rozšíriť si naše vegánske a vegetariánske obzory ešte viac a za uplynulých pár týždňov sme sa tak nielen dozvedeli viac o tom, aký má výber stravy vplyv na planétu aj naše zdravie, ale predovšetkým sme zdravú vegánsku stravu, ktorá šetrí našu planétu, aj vyskúšali.

Malo by sa Slovensko stravovať bez mäsa? (diskusia)

V stredu, 2.júna, prebehla v spolupráci s portálom EURACTIV Slovensko online diskusia, ktorej účastníkmi boli Radek Látal, Martin Hojsík, Zuzana Nouzovská a Ľubomír Tuchscher. Zaoberali sa viacerými témami a návrhmi, ktoré by mohli dopomôcť k prechodu na rastlinnú stravu, či už na úrovni štátu, výrobcov, predajcov alebo samotných konzumentov.

Súkromná jazyková škola the Bridge podporí Zelenú jedáleň

Jazyková škola the Bridge funguje už viac než 10 rokov. Tento týždeň sme sa spoločne pustili do pilotu projektu Zelenej jedálne pre firmy. Hoci zamestnanci v the Bridge majú s vegetariánskou a vegánskou stravou mnohé skúsenosti, zapojili sa preto, aby sa nielen niečo nové naučili a dobre sa najedli, ale aj aby poukázali na dôležitosť zdravej a etickej stravy.